Heren Flevo nemen 3 punten mee uit Nijmegen.

5 april 2014 om 00:00 Sport

Op een voor de heren van Flevo vroeg tijdstip half twee ’s middags, stond de uit wedstrijd tegen Hydrofiel in Nijmegen op het programma.

In de eerste periode leek het ook wel of sommige spelers nog een beetje slaperig waren of nog wakker moesten worden. Flevo kwam al snel op een 2-0 achterstand maar gelukkig kon het team door een doelpunt van Richard Deuzeman, een knap diagonaal afstandsschot in de kruising, en een prima uitgespeelde overtal situatie, verzilverd door Ivar Loos, zich naast de Nijmegenaren knokken.

Ook in de tweede periode speelde de ploeg van coach Hans de Groot nog stroef. Er werd in die fase van de wedstrijd slordig, snel en weinig verrassend geschoten. De normaal makkelijk scorende ploeg, had duidelijk moeite om in het optisch grote zwembad dichtbij het doel van de tegenstander te komen. Halverwege de wedstrijd stond het 3-3. Milan van Houten zorgde in de tweede periode voor het enige doelpunt.

Vanaf de 3e periode begon het wat beter te lopen bij Flevo. Op wilskracht en conditie werden steeds meer kansen gecreëerd maar nog steeds werden de kansen niet goed afgemaakt. Hierdoor bleef Hydrofiel in het spoor. Door doelpunten van opnieuw Ivar Loos en Richard Deuzeman sloot Flevo deze periode af met 4-5 voorsprong.

In de laatsteperiode wist Flevo uiteindelijk toch de winst veilig te stellen. Hydrofiel kwam nog gelijk maar na een midvoor actie, backworp, van Jurjen Engelsman werd het weer 5-6. Er ontstond nu steeds meer ruimte, de moegestreden Nijmegenaren reageerden niet meer alert op de counters van Flevo. Doelpunten van Bas Oosting (overtal situatie) en Stefan den Boer uit een strafworp bepaalden de eindstand op 5-8. Uiteindelijk ging Flevo, ondanks een matig en slordig gespeelde wedstrijd, opnieuw met 3 punten naar Nijkerk en blijft hierdoor bovenin de 1e klasse district goed meedraaien.

Volgend weekend wordt er niet gespeeld in verband met carnaval. Op zaterdag 8 maart speelt Flevo in Nijkerk om 20.30 uur de streekderby tegen ZEW uit Ermelo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie