CDA bezoekt buitengebied en streeft naar glasvezel

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIJKERK - Een aantal (toekomstige) raadsleden van het CDA bracht donderdag 20 februari een bezoek aan zes agrarische bedrijven. Bovendien werd een statement gemaakt samen met drie buurtschappen, Appel-Driedorp, buurtvereniging Holk en Buurt Prinsenkamp, om te komen tot een goed, snel en werkzaam internet in het buitengebied. Hiervoor werd symbolisch een glasvezelkabel naar één van de woningen gelegd.

Reeds eerder stelde raadslid Eric Stuive, namens de CDA fractie Nijkerk-Hoevelaken, vragen aan het college over internet in het buitengebied.

De CDA-fractie ontmoette zes ondernemende agrariërs, die elk op hun eigen wijze kansen creëren tot een succesvolle onderneming. Ergernissen die deze ondernemers tegen komen zijn onder andere de wijze waarop de OZB wordt vastgesteld, de hondenbelasting voor mensen die een hond hebben en in het buitengebied wonen, vergunningen op allerlei gebied en dus de grote wens naar glasvezel.

Enthousiasme was er volgens het CDA over de constructieve houding van de gemeente Nijkerk waarop de visie op het bestemmingsplan buitengebied tot stand is gekomen. Stuive: ,,Uit onderzoek van de provincie blijkt dat in Nijkerk 625 huishoudens in witte gebieden liggen, waar marktpartijen de eerstkomende drie jaar niet tot aanleg van glasvezel zullen overgaan. Uit berichten van gedeputeerde Van Dijk (CDA) blijkt dat de provincie Gelderland bereid is om te investeren in glasvezel in het buitengebied." Het CDA wil deze kans niet voorbij laten. In de gemeenten Putten, Barneveld en Leusden worden door de gemeente en bewoners al verschillende initiatieven genomen om te komen tot internet in het buitengebied.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie