SVZO en CU-SGP in actie tegen zwerfafval

20 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Stichting Vrijwillige Zwerfafval Opruimers (SVZO) en de ChristenUnie-SGP Nijkerk zijn de komende weken samen actief in de strijd tegen zwerfafval. Afgelopen zaterdag werd het startsein gegeven in Nijkerkerveen. De SVZO wil in Nederland een mentaliteitsverandering op gang brengen door mensen en organisaties bewust met zwerfafval om te laten gaan. Door samen met vrijwilligers zwerfafval op te ruimen wil de SVZO een schonere leefomgeving bewerkstelligen.

De ChristenUnie-SGP heeft behoorlijk wat zwerfvuil aangetroffen. ,,In de straten van Nijkerkerveen zelf viel het nog wel mee. Wel zie je dat op openbare plekken als speeltuintjes en dergelijke al een stuk meer afval ligt. Verder viel het op hoeveel hondenpoep je tegen komt, ook buiten de uitlaat- en losloopterreinen." Op de rotondes en in de bermen en sloten langs de Amersfoortseweg konden de armen echt uit de mouwen. ,,We hebben onze Vespacar daar goed kunnen vullen, vooral met veel plastic materiaal als petflessen en dergelijke. Blijkbaar nodigt zo'n doorgaande weg met weinig sociale controle extra uit om overbodig materiaal uit de auto te gooien."

De ChristenUnie-SGP vindt het naar eigen zeggen belangrijk om op een duurzame manier om te gaan met het milieu. Daarom wil zij in de komende jaren niet verder bezuinigen op het onderhoudsniveau van de openbare ruimte. ,,Als je hier nog meer op beknibbelt, wordt Nijkerk een rommelige gemeente en dus ook economisch minder aantrekkelijk." Om die stelling kracht bij te zetten zijn de kandidaten van de partij de komende weken nog regelmatig langs de wegen aan te treffen.

De Stichting Vrijwillige Zwerfafval Opruimers ondersteunt de actie door het beschikbaar stellen van grijpers. Ook kan de stichting speciale hesjes beschikbaar stellen. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom, zij kunnen zich aanmelden via de website www.svzo.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie