Deroue tevreden halverwege IRTA-trainingen

17 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Met de trainingen in Almeria is het GP seizoen voor RW-Racing GP Team begonnen. Tijdens de eerste tests werd de nadruk vooral gelegd om het juiste ritme te vinden voor de eerste officiële IRTA-trainingen enkele dagen later. Deroue was na de lange winterstop blij weer op zijn, nieuwe, motor te kunnen stappen en reed de eerste dag 50 ronden maar bleef dag twee in overleg met het team vanwege de harde wind aan de zijlijn.

Deroue : ,,Ik heb in Almeria veel kunnen rijden en kon goed aan de motor wennen. Het voelde prima maar door de sterke wind hebben we besloten dag twee geen risico's te nemen. Vanaf de zijlijn heb ik gekeken naar mijn collega's en ook daarvan heb ik het een en ander opgestoken ".

De eerste officiële IRTA testen begonnen afgelopen woensdag op het circuit van Valencia waar dagelijks drie sessies gepland stonden die onder wissellende weersomstandigheden verreden werden. Op dag twee boekte Deroue, door het verbeteren van zijn vorig seizoen tijdens het CEV gezette pr. met P20 zijn beste resultaat. De derde dag ging het tijdens de eerste sessie mede door de harde wind met een valpartij even mis en besloot het team het voor gezien te houden.

Deroue : ,,Ik ging iets te hard de bocht in en voor ik het wist lag ik ernaast. Mijn monteur hadden de motor snel weer klaar en ik was vastbesloten mijn tijd te verbeteren maar ik kreeg last van mijn rug. We zijn als team tevreden over de trainingen tot nu en gaan nu door naar Jerez voor opnieuw een driedaagse training. Ik kijk er na uit want het circuit ken ik goed uit de Rookies tijd ".

Naast de raceactiviteiten maakte het management van RW -Racing GP in Almeria bekend een samenwerkingsverband aangegaan te zijn met de stichting Against Cancer die gedurende langere tijd nauwe banden onderhoud met de motorsport. Scott Deroue zal als ambassadeur voor de stichting optreden. Meer informatie hierover op www.againstcancer.nl. Deroue: ,,Ik voel me vereerd en vind het heel bijzonder een bijdrage te mogen leveren aan deze stichting.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie