Voedselbank Nijkerk naar nieuwe locatie

17 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Voedselbank in Nijkerk gaat binnenkort verhuizen naar een pand aan de Venestraat. Dat maakte voorzitter Klaas Maarten van Slooten van Stichting Ezer, Voedselbank Nijkerk bekend tijdens een werkbezoek van de lokale fractie van de ChristenUnie-SGP. De Voedselbank maakt sinds oktober vorig jaar gebruik van een deel van het zusterhuis van Huize St. Jozef aan de Holkerstraat in Nijkerk. Kort daarvoor moest de Voedselbank haar vorige locatie verlaten en konden ongeveer 90 gezinnen tijdelijk niet bij de voedselbank terecht voor hun voedselpakket.

Klaas Maarten is erg blij met het nieuwe onderkomen. ,,Het bestuur van de Stichting Ezer is de afgelopen tijd vooral druk bezig geweest met het opzetten van een solide organisatie en het vinden van een geschikt onderkomen voor een langere tijd. We zijn erg blij dat dit is gelukt. Op 22 maart hopen we het pand feestelijk te openen."

In het gesprek met de fractie van de ChristenUnie - SGP zijn er verschillende ideeën geopperd om de Nijkerkse samenleving actief te betrekken bij de zorg voor inwoners die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Marieke Doddema namens de fractie van CU-SGP: ,,De Voedselbank heeft veel zicht op mensen uit de gemeente die niet kunnen rondkomen van hun inkomen. We hebben begrepen dat je voor een voedselpakket in aanmerking komt wanneer je als alleenstaande per maand minder dan 185 euro leefgeld overhoudt. Het gaat dus over een kwetsbare groep mensen die onze volle aandacht verdient. We hebben veel waardering voor het werk dat het bestuur en de vele vrijwilligers voor deze mensen verzetten."

Dankzij het grote succes van Het Glazen Huys heeft de Voedselbank de tekorten kunnen wegwerken en zijn er op dit moment voldoende financiële middelen tot en met april, maar het aanleggen van een gezonde financiële buffer is wel een punt van aandacht. Giften van bedrijven en particulieren zijn dan ook nog altijd welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie