Podiumplaatsen voor Nijkerk in Oost competitie

5 april 2014 om 00:00 Sport

Zaterdag 15 februari werd in Dronten de finale van de Leisure World Regio Oost Marathon verreden.

Deze marathonschaatscompetitie is voor rijders uit de regio Oost, voornamelijk uit de gewesten Gelderland, Overrijsel en Flevoland. De competitie bestaat uit 8 wedstrijden gereden op de ijsbanen in Enschede, Nijmegen, Dronten en Deventer. Aan elke regiowedstrijd stonden in diverse categorieen rijders van de Schaats en Skeelervereninging Nijkerk aan de start.

De resultaten mochten er dit seizoen zeker zijn. In de categorie Masters 3 lieten Dirk van de Bunt en Jan van Dasselaar zich elke wedstrijd weer van voren zien. Bij de Masters 2 was er dit seizoen groot succes voor Henri van Ramshorst. Henri wist dit seizoen diverse wedstrijden te winnen en eindigde ook een aantal keer op het podium. Dit resulteerde in een 2e plaats voor het eind klassement van de competitie. Dat Henri in vorm was dit seizoen was ook al te zien op de Oostenrijkse Weissensee waar hij de 200 kilometer in 7 uur wist te rijden. Zijn tweede plaats in het eindklassement maakt dat hij volgend seizoen mag promoveren naar de hoogste categorie in het Master schaatsen, namelijk de Masters 1.

Bij de Dames stonden dit seizoen Eline van den Pol en Marianne Liefting aan de start. In de laatste wedstrijd wist er een groepje dames weg te rijden, maar de twee Nijkerkse konden beiden niet aansluiten. In de pelotonssprint werd van den Pol nog wel 2e. Marianne wist in deze wedstrijd als 7e te finishen. Dit was voor haar genoeg om haar 3e plaats in het eindklassement te behouden. Eline eindigde net naast het podium, zij werd vierde in het eindklassement.

De prijzen konden mee terug naar Nijkerk en de groep kan zich nu gaan voorbereiden op de recordwedstrijden langebaan in Thialf eind maart.