Flevo blijft ook tegen hekkensluiter bij de les

5 april 2014 om 00:00 Sport

Dit speelweekend stond voor Flevo de wedstrijd tegen ZVV op papier. De hekkensluiter bestaat net als Flevo uit een jonge ploeg aangevuld met enkele ervaren spelers.

De eerste wedstrijd van het seizoen bij ZVV was geëindigd in een 3-13 overwinning voor de gele blauwe brigade uit Nijkerk. Coach Hans de Groot waakte echter voor onderschatting en met de confrontatie tussen de nummer 2 (Deltasteur) en 3 (SG de Hof) was het belangrijk om de punten in eigen huis te houden.

Met een gewijzigd basiselftal begon Flevo aan de wedstrijd. Dat de gehele selectie van Flevo goed is om te starten bleek al vrij snel, Ivar Loos werd goed aangespeeld en kon na 12 seconden de 1-0 aantekenen. ZVV liet zich door deze snelle goal niet van de stuk brengen en 15 seconden later was het alweer 1-1 door een mooi afstandsschot.

Via 2 doelpunten van de vedette van het team, Jurjen Engelsman, kon Flevo deze periode toch winnend afsluiten met een 3-1.

De tweede periode begon wederom voortvarend. Na 15 seconden kon Richard Deuzeman de 4-1 binnen tikken op aangeven van Arnoud Haandrikman. Even later zou dezelfde Haandrikman met een mooie stootbal zelf ook een doelpunt meepikken. ZVV kon, wederom via een afstandsschot, nog een doelpunt maken en ook Ivar Loos deed nog een duit in het zakje. Eindstand na 2 periodes 6-2.

De derde periode was vrij rustig. Flevo creëerde deze periode 2 man-meer situaties die beidden benut werden. Daarnaast voerde Flevo nog enkele mooie counters uit, iets waar de afgelopen weken veel op getraind is. De contouren zijn duidelijk zichtbaar, echter ontbreekt het nog aan de beslissende eindpass of het afmaken voor de goal. Gevolg was dan ook dat de eindstand na 3 periodes op een magere 9-2 stond.

De vierde periode was de opdracht om meer te werken aan het doelsaldo. Coach Hans de Groot besloot om een frisse wind erin te gooien en zo kon Jelle Wiersma zijn debuut maken in het eerste herenteam van Flevo. In deze periode waren de mannen van ZVV uitgespeeld, met enige regelmaat kwamen spelers van Flevo vrij voor de goal. Zo kon Bas Oosting 2 goals maken door goed te counteren, maakte Willem Diepeveen enkele mooie midvoor acties waaruit hij scoorde en pikte Milan van den Houten een mooie man-meer goal mee. De eindstand na 4 periodes was dan ook overtuigend in het voordeel voor Flevo: 15-4

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie