Flevo dames komen net te kort tegen Triton

5 april 2014 om 00:00 Sport

Ieder seizoen levert derby tussen de dames van Flevo en Triton een spannende wedstrijd. Het verschil tussen beide teams is miniem, de dames van Flevo hebben het dan ook altijd moeilijk tegen de dames van Triton uit Putten. In de uitwedstrijd in Putten wisten de dames van Triton geen raad met de verdediging van Flevo en namen de Nijkerkse dan ook de punten mee naar huis. Afgelopen zaterdag wilde de Nijkerkse dames weer de punten bij zich houden alleen lukte dit echter net niet.

De eerste periode wees er op dat de dames aan elkaar gewaagd waren. Er werd flink heen en weer gezwommen, maar bij beide partijen was er veel moeite om door de verdediging te komen. Deze periode kregen beide teams een man-meer, maar wisten deze niet uit te spelen.

Met nog 0-0 op het scorebord, moesten de Nijkerkse dames daar maar gauw verandering in brengen. Margrita Bolink zorgde al snel met een mooie midvoor actie voor de 1-0 op het scorebord. Na twee minuten spelen kregen de Nijkerkse dames een overtal situatie, die keurig werd uitgespeeld en via Naomi Heimensen achter de keepsters eindigde. 2-0 De dames van Triton kregen ook overtal situatie, en wisten deze goed uit te spelen en zo de 2-1 te scoren. Helaas wisten de dames van Flevo de score niet uit te breiden door de gekregen strafworp te benutten.

In de derde periode ging het spel weer flink heen en weer, alleen de dames van Triton wisten in deze periode te scoren en konden zo de stand gelijk te trekken naar 2-2.

De laatste periode begon met een strafworp voor de dames van Flevo. Joke Vastenburg wist deze al taterend in het doel te schieten. De dames van Triton kwamen meteen met een snelle aanval terug en scoorden zo de 3-3. Doordat beide teams graag de overwinning wilden binnen halen, werd het spel wat rommeliger vooral in de verdediging. Er vielen dan ook aan beide kanten gaten. Een speelster van Triton kon vrijgespeeld worden en zij wist de 3-4 te scoren. De dames van Flevo zette nu alles op alles. Miranda van de Vliert wist de score weer gelijk te trekken. Met nog 1 minuut op de klok was het Triton die de voorsprong nam door de 4-5 te scoren. De dames van Flevo dames kregen nog 2 overtalsituaties maar wisten deze beide niet te benutten. De 3 punten bleven niet in Nijkerk, maar gingen helaas mee naar Putten. Einduitslag: 4-5 in het voordeel van Triton Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie