Drs Vijfje te sterk voor ZVV Sparta

5 april 2014 om 00:00 Sport

In Sporthal Corlaer heeft ZVV Sparta haar veertiende verliespartij van het seizoen geleden. Het bezoekende Drs Vijfje, nieuwkomer in de Eerste Divisie A, was met 2-8 te sterk voor de Nijkerkse zaalvoetballers.

Het team van coach Boutaarout speelde deze vrijdagavond een redelijke wedstrijd. De uitslag doet misschien anders vermoeden, maar dat ligt meer aan het ontbreken van scorend vermogen bij de Nijkerkers. Ook deze avond waren er wel degelijk kansen, maar René Kamphorst (eerste helft) en Vincent Melgers (tweede helft) wisten zelfs voor een leeg doel de bal er niet in te krijgen.

Toen het rustsignaal klonk keek ZVV Sparta tegen een 0-6 achterstand aan. Bij de bezoekers uit Groningen was het duidelijk dat ze een goed seizoen draaiden. Uit vlotte combinaties en mooie steekballetjes wist Drs Vijfje makkelijk het doel te vinden, waardoor de studenten uit Groningen vrij gemakkelijk uitliepen naar een ruime voorsprong bij rust.

In de tweede helft speelde ZVV Sparta zoals het in de eerste helft had moeten spelen: fel, duels winnend en bovendien goed voetballend. Helaas was de achterstand op dat moment al te groot geworden, waardoor een wederopstanding er niet meer in zat. Auke Walet bracht de stand nog wel op 1-6 via een snoeiharde vrije trap, maar het duurde tot 15 seconden voor tijd voordat ZVV Sparta nogmaals scoorde via Cornel Krijn. Drs Vijfje had tussendoor ook nog tweemaal gescoord waardoor de eindstand uiteindelijk op 2-8 kwam.

ZVV Sparta heeft voorlopig even rust. De Nijkerkse formatie speelt pas op 7 maart haar volgende wedstrijd. In Egmond aan Zee is WS, de nummer één na laatst in de competitie, de tegenstander. Voor ZVV Sparta de ultieme mogelijkheid om nog een paar punten te pakken in haar (voorlopig) laatste jaar in de Eerste Divisie A.