NSC verstapt zich in Enschede

5 april 2014 om 00:00 Sport

NSC heeft zich zaterdag in Enschede laten verrassen. Het laag geklasseerde Sparta Enschede strafte een te zwak optreden van de Nijkerkers af en won met 2-1.

Luuk Collou 1-0; Danny Reinders 2-0; Klaas de Graaf 2-1

De thuisploeg begon scherp en kwam via Collou snel aan de leiding: 1-0. Daarna nam NSC het initiatief, maar het meeste gevaar bleef komen van de tegenaanvallen van de Spartanen. Douwe van Dijk en Marc van der Vegte waren voor NSC nog het dichtst bij succes, maar het bleef 1-0 bij rust.

Ook na de pauze ging NSC op zoek naar de gelijkmaker, maar de blauwgele aanvallers hadden hun vizier niet op scherp staan. Toen wisten de gastheren de voorsprong te vergroten door een benutte strafschop van Reinders. Het leek gespeeld, maar De Graaf kopte vijf minuten voor tijd de 2-1 binnen. Toen werd het nog spannend, maar de Nijkerkers konden het verlies in Enschede niet voorkomen