Clubtopscorer De Graaf verlaat Sparta Nijkerk

12 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/VEENENDAAL - Hoofdklasser DOVO heeft zijn selectie voor volgend jaar versterkt. Guido de Graaf, huidige topscorer van Sparta Nijkerk, komt met ingang van het nieuwe seizoen de ploeg uit Veenendaal versterken. De aanvallende middenvelder stond dik gedrukt op het lijstje van nieuwe oefenmeester Hans Kraay jr en de wens van de trainer is hiermee vervuld. ,,Ik heb veel met Kraay gesproken en hij gaf duidelijk aan dat hij mij erbij wilde hebben. De trainer heeft grote plannen; met mij en met het team. Daarom heb ik voor DOVO gekozen", legt de aanwinst uit.

door Jeroen van der Veer

Voor de buitenwereld lijkt de beslissing van de 23-jarige linkspoot misschien opmerkelijk. Sparta Nijkerk staat momenteel eerste in de hoofdklasse en heeft een goede kans om kampioen te worden. Ondanks de mogelijke promotie naar de Topklasse staat De Graaf volledig achter zijn beslissing. ,,Het was geen gemakkelijke keuze, maar ik volg mijn gevoel. Ik moest vorige week aan Sparta laten weten wat ik ging doen en toen besloot ik verder te kijken. Het gesprek met Hans Kraay voelde meteen goed."

Toch benadrukt De Graaf dat hij nog steeds een goed gevoel heeft richting zijn huidige club, maar vooral de woorden van Hans Kraay waren doorslaggevend. ,,Hij liet duidelijk merken dat hij het volste vertrouwen in mij heeft", legt de middenvelder uit. ,,Ik ben gehaald voor de positie hangend op links of als aanvallende middenvelder. Een beetje de rol die Wesley Sneijder vaak invult."

In de gesprekken met de nieuwe trainer ging het niet alleen over zijn positie in het elftal, maar kwamen ook de ambities aan bod. ,,Ze staan te popelen om kampioen te worden en snakken naar de derby tegen GVVV. Die ambitie bevalt mij. Ik hoop dit jaar bij Sparta kampioen te worden en volgend jaar dat kunstje te herhalen bij DOVO", zegt De Graaf, die zich ook realiseert dat DOVO momenteel een zwaar seizoen heeft. ,,Maar ik verwacht dat zij in de hoofdklasse blijven en daarna gaan we met z'n allen bouwen aan nieuwe successen."

Eerder werd bekend dat Tarik Tissoudali en A-selectiespeler Thomas Amende (22) hun sportieve heil elders in de voetbalwereld gaan zoeken volgend seizoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie