UVV vervoersdienst voor particulieren

12 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De UVV Vervoersdienst breidt haar dienstenpakket uit voor senioren en mensen met een beperking. De dienst rijdt van maandag tot en met vrijdag met drie bussen naar iedere bestemming in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Rolstoelen en rollators kunnen mee.

De vroege ochtend en namiddag zijn spitstijden voor UVV. Dan brengt de Vervoersdienst bewoners van woonzorgcentra naar de dagopvang en weer terug. Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn de bussen beschikbaar voor particulier vervoer. Door de vergrijzing en de wens van de overheid om mensen langer zelfstandig te laten wonen, komen steeds meer mensen thuis te zitten. Zijn ze slecht ter been, dan gaan ze minder vaak de deur uit.

Projectleider Rien Haverlach zegt hierover: ,,Het mag niet zo zijn dat deze groep door verminderde mobiliteit gedwongen wordt thuis te blijven. Dan ligt vereenzaming op de loer. Bij UVV staan dertig ervaren en gemotiveerde chauffeurs klaar om hen te vervoeren. Onze dienstverlening houdt niet op bij het afzetten van passagiers op hun bestemming. We helpen bij het in- en uitstappen en letten erop dat er iemand is om hen op te vangen. We houden deuren open en helpen mensen de lift in."

,,Voor de terugreis hoeven passagiers niet opnieuw te reserveren", gaat Haverlach verder. ,,We houden rekening met het tijdstip waarop de mensen opgehaald willen worden, zodat ze niet of nauwelijks hoeven te wachten. Omdat onze bus niet per se vol hoeft te zitten voordat we gaan rijden, hoeven we niet overal passagiers af te zetten. Zo zijn de ritten korter en de mensen sneller thuis. We vragen reizigers om hun ritten uiterlijk één dag voor vertrek op te geven."

Wanneer mensen op eigen gelegenheid ergens naar toe willen en het blijkt plots slecht weer te zijn, kunnen ze alsnog besluiten met de UVV bus te gaan. ,,We proberen dan om deze last minute aanvragen in te passen in het rittenschema."

Een retourtje kost 5 euro per persoon. ,,Ik weet dat een andere vervoersorganisatie in de regio een lager tarief hanteert voor mensen met een WMO-pas. Bij ons is de prijs voor iedereen gelijk. We denken dat onze service en flexibiliteit opwegen tegen het prijsverschil voor WMO-pashouders."

Ontspanningsritten

Nieuw is dat de ontspanningsritten vaker plaats gaan vinden en dat het aantal bestemmingen wordt uitgebreid. De ritten gaan niet alleen naar de stad en het buitengebied van Nijkerk, maar nu ook naar landgoederen en musea in Barneveld, Putten en Spakenburg. Een gids houdt de deelnemers aangenaam bezig met een gezellig praatje en informatie over de omgeving. Het doel van de ontspanningsritten is om er even uit te zijn en sociale contacten aan te knopen met leeftijdsgenoten. De koffie- en theepauzes worden doorgebracht bij gastvrije mensen in de omgeving. De ene keer is dat in het atelier van een beeldend kunstenaar; de andere keer is dat bij mensen waar de passagiers een mooie tuin of een veestapel kunnen bekijken. De eerste ontspanningsrit van dit jaar is op 17 april.

Informatie is op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur te krijgen bij UVV Nijkerk, tel. 033 - 2460115 of vervoer@uvv-nijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie