Nieuwe gezichten in project Together4Adventure

12 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Voor het project Together4Adventure werd vrijdag 7 februari een bijeenkomst gehouden. Dit project wil, in samenspraak met de jongeren zelf, vrijetijdsactiviteiten ontwikkelen én uitvoeren. Hierdoor ontstaat een een organisatie waarin jongeren de mogelijkheid krijgen een duurzaam sociaal netwerk op te bouwen. Zij leren sociale netwerkcompetenties op te bouwen. Hierdoor moeten jongeren sterker in de maatschappij komen te staan, waardoor risico's tot vereenzaming en isolement voorkomen worden.

Fleur Kuiper, Nicole van Kessel, Isa Warmerdam (vierdejaars studenten SPH) en Tim Krux (derdejaars student Social Management) waren nieuwe gezichten bij de bijeenkomst. Deze vier studenten aan de Hogeschool Utrecht zijn stagiaires bij het project Together4Adventure.

Fleur, Nicole en Isa willen doormiddel van een onderzoek inzicht krijgen in de behoeftes van jongeren met een beperkt sociaal netwerk. Daarbij zullen zij ook onderzoeken hoe deze behoeftes in te vullen zijn. Daarnaast gaan zij een passend (creatief) product leveren bij de resultaten van het onderzoek. Tim Krux loopt twee dagen op de school rond en helpt om structuur te brengen in het project. Tim is bekend als speler in het eerste elftal van voetbalvereniging Sparta Nijkerk. Tim maakt een inventarisatie van activiteiten van de Accent-leerlingen en houdt zich ook bezig met de uitvoering van ideeën voor de jongeren.

Ook een nieuw gezicht is Marieke Kroon. Marieke is combinatiefunctionaris bij de gemeente Nijkerk en vanuit die functie betrokken bij het project.

Together4Adventure werd al gedragen door een enthousiaste groep jongeren en ouders. En is nu dus uitgebreid met vijf enthousiaste mensen.

Meer Informatie op: www.accentnijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie