De Nieuwe Wildernis in filmcafé Nijkerk

8 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Nu ook in Filmcafé Nijkerk: De nieuwe wildernis

Op donderdag 6 maart wordt om 19.30 uur de film De nieuwe wildernis vertoond in de bibliotheek van Nijkerk. Twee jaar lang volgden een aantal filmteams de dieren die in het wild leven in en bij de Oostvaardersplassen. Het resultaat is een ode aan de Nederlandse natuur.

In het diepst gelegen deel van Zuidelijk Flevoland schiep de natuur een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen. Het moerasgebied ontwikkelde zich uit grote plassen water, die in het diepst gelegen deel van de nieuwe polder waren blijven staan. Niemand had kunnen voorzien dat deze plassen zich zo snel tot moerassen zouden ontwikkelen.

De vruchtbare klei bracht planten voort, waar allerlei soorten vogels op afkwamen, ook hele zeldzame zoals roerdompen en baardmannetjes. Het gebied kreeg internationale bekendheid als wetland. De ganzen graasden het riet af, waardoor een afwisselend landschap ontstond. Achtereenvolgens werden er heckrunderen, konikpaarden en edelherten naartoe gebracht om de ganzen te helpen om het gebied open te houden.

Inmiddels wordt het gebied bijna helemaal aan de natuur overgelaten. De dieren leven er in het wild. De natuur bepaalt het ritme van hun leven. In de lente en de zomer is het gebied een paradijs. Dan is er genoeg voedsel voor iedereen. In de winter is een grimmig landschap te zien, waarin de dieren moeten zien te overleven.

De film duurt 1 uur en 40 minuten. Toegangsprijs: € 6,00 voor bibliotheekleden en € 7,50 voor niet-leden, incl. kopje koffie/thee. Voor € 17,50 p.p. kunt u dineren bij Eetcafé Old Niekark en daarna naar de film gaan. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek van Nijkerk of te reserveren via www.bibliotheeknijkerk.nl. Telefonisch reserveren kan via 033-2451756. Na afloop van de film is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

einde bericht

-------------

advertentie
advertentie