‘Het goede voetbal kan niet ineens weg zijn’

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN – Dat Veensche Boys de laatste competitieduels minder draait, is een understatement. Het dal werd zaterdag nog dieper, omdat de Veenders met 4-1 verloren in de beker van zondagvierdeklasser VVO uit Velp. Het gaat niet goed, maar Willem Olde Meule houdt vertrouwen. “Zaterdag was wel erg slecht, het kan nu alleen nog beter.”

“We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen,” stelt de aanvoerder. “Maar de neerwaartse spiraal moeten we snel ombuigen.” Of de komende wedstrijd tegen naaste concurrent ASV Dronten op een juist moment komt, is volgens Olde Meule moeilijk te voorspellen. “Als je wint, zeg je ja. Maar als je verliest, had je ze liever over enkele weken gehad. Het is in ieder geval een goede tegenstander”

De oorzaak van de mindere reeks met resultaten is een combinatie van factoren, waarbij de blessures het zwaarst wegen. “We missen momenteel zes tot zeven spelers die normaal gesproken in de basis kunnen staan. Dat is teveel om op te vangen, niet alleen vanwege het aantal, maar vooral omdat dit niet de minsten zijn. Dat begon al in december, maar we hoopten na de winterstop weer completer te zijn. Daarnaast hadden we als spelers een mooi trainingskamp belegd in Spanje. De moraal en de eenheid leek optimaal, maar de resultaten blijven nog uit, al wonnen we wel van Lunteren.”

Ondanks dat Veensche Boys maar één van de laatste zes wedstrijden in winst wist om te zetten, staan de Veenders nog steeds bovenaan in de tweede klasse G. “Dat is op zich best opmerkelijk en zegt veel over de tegenstanders en de competitie. Maar je kunt ook gewoon stellen, dat we in het eerste deel van de competitie uitstekend gepresteerd hebben. Dat is nu het wat minder gaat ook een houvast, want het goede voetbal kan niet ineens weg zijn. We hebben gewoon een hele sterke ploeg, maar zij helaas in de breedte toch kwetsbaar gebleken.”

Nu is het zaak om de rust te bewaren en uiterst geconcentreerd toe te werken naar het komende duel tegen ASV Dronten. “Tja, als je minder presteert, wordt het toch onrustig. En dat terwijl we nu juist allemaal hetzelfde moeten doen. Keihard werken en alle neuzen dezelfde kant op.” Een volgend slippertje tegen ASV Dronten kost Veensche Boys waarschijnlijk de koppositie, waar ze zoveel voorsprong hadden. “We hebben de spanning zelf teruggebracht, maar nu moeten we weer een gaatje slaan.”

In de weg omhoog is de selectie inmiddels versterkt door de terugkeer van Kevin Hols. “Gelukkig hebben enkele spelers van het tweede aangegeven dat ze ook weer beschikbaar zijn voor het eerste, zodat we meer keuze hebben bij blessures. Kevin is bijvoorbeeld zo’n speler en ik ben blij dat hij terug is. En daarbij, hij scoorde vorig seizoen tegen ASV Dronten driemaal. Nou, dat mag hij zaterdag van mij wel weer doen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie