11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Beste leden van de redacties,

Hierbij gaat een persbericht naar de inhoud waarvan ik u graag verwijs.

Met hartelijke groet,

Hugo Doornhof

mr. drs. Hugo Doornhof

Kloosterstraat 10

3861 AC Nijkerk

tel. 033 245 93 95

mob. 06 510 310 05

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

CDA Nijkerk-Hoevelaken

10-02-2014

PERSBERICHT

Schenktijden sportverenigingen toch niet heel streng

Burgemeester en wethouders van Nijkerk hebben voorgesteld de schenktijden voor sportverenigingen veel minder streng vast te stellen dan aanvankelijk de bedoeling was. Reacties van sportverenigingen hebben daaraan bijgedragen.

De nieuwe Drank- en horecawet verplicht gemeenten een verordening op te stellen waarin alcoholverstrekking wordt geregeld voor zogenoemde paracommerciële inrichtingen, zoals stichtingen, buurthuizen en verenigingen met kantines. In deze verordening worden onder meer de schenktijden voor alcoholische dranken vastgelegd. In een aanvankelijk raadsvoorstel werden de schenktijden erg streng bepaald. Voor CDA-fractievoorzitter Hugo Doornhof en raadslid Eric Stuive was dit aanleiding alle sportverenigingen te vragen zoveel mogelijk te reageren op het toen voorliggende raadsvoorstel. Het CDA had al in een vroeg stadium aangegeven dat aan de mening van verenigingen bij de uiteindelijke vaststelling van de verordening veel betekenis moet worden toegekend.

In een nu gewijzigd raadsvoorstel dat burgemeester en wethouders hebben gepresenteerd, zijn de schenktijden veel ruimer bepaald. Het aantal uren per dag dat mag worden geschonken bedraagt maximaal negen, in ten hoogste drie blokken naar keuze. Binnen de periode van een week mogen maximaal twee verschillende dagelijkse schenktijden worden gekozen. Het CDA zegt naar aanleiding van de wijzigingen veel positieve reacties te hebben ontvangen. De voorzitter van de jeu de boules vereniging, de heer Van de Heide, zei: “We zien het hoopvol tegemoet.”

Het nieuwe raadsvoorstel staat op de agenda van de commissievergadering van 12 februari a.s.

advertentie
advertentie