Arthür N. ontloopt TBS in hoger beroep

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/LEUSDEN (APA) – Het gerechtshof in Arnhem heeft de 47-jarige Arthür N. uit Achterveld veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor doodslag in Leusden, poging tot moord in Nijkerk, het voorbereiden van een moord, belaging, gijzeling en diefstal. Dat is veel lager dan de Utrechtse rechtbank hem in 2013 had opgelegd.

N. kreeg toen 25 jaar cel plus TBS met dwangverpleging. Omdat hij weigert mee te werken aan psychologisch onderzoek kan hem geen TBS worden opgelegd, zo oordeelt het hof.

N. bracht zijn vriend, de 41-jarige Ruud Kinneging, met meerdere messsteken om het leven op 28 oktober 2009 in Kinnegings woning in Leusden. Daarna ging hij met een bijl naar het huis van zijn ex-vriendin in Nijkerk. Die vluchtte uit doodsangst met haar 12-jarige zoontje het dak op. Daar heeft zij tijd weten te rekken totdat de politie kwam. Toen hij gevangen zat wist hij te ontsnappen door een medewerker van de Arnhemse koepelgevangenis te gijzelen en vervolgens een automobilist, die hij 2500 euro afhandig maakte. De Achtervelder werd weer opgepakt in België.

Het gerechtshof heeft N. ook veroordeeld tot meer dan 14 maanden cel wegens een aantal diefstallen en oplichting, gepleegd in onder andere Amersfoort en Nijkerkerveen. Hij maakte voor tienduizenden euro’s aan horloges, sieraden en telefoons buit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie