Goede wedstrijd van Telstar levert geen punten op

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Voor Telstar stond afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen SDO in Kamerik op het programma. Op papier een onneembare horde, SDO is koploper in deze poule en heeft het kampioenschap binnen handbereik. De heenwedstrijd had echter laten zien dat Telstar een groot deel van de wedstrijd gelijkwaardig was.

Bij voorbaat de handdoek gooien past niet bij Telstar dus coach Steven Brink had flink gepuzzeld om het verlies van de geschorste aanvoerder Maarten de Jong op te vangen. Zijn vervanger Arjan Westeneng positioneerde hij naast veteraan Arjan van Leijenhorst en dat pakte goed uit. Beide heren scoorden en wisten de spits van SDO lange tijd van scoren af te houden. Daardoor ontstond een boeiende wedstrijd waarin twee ploegen om en om wisten te scoren. De Hoevelakense korfballers lieten zien uitstekend te kunnen korfballer en het de koploper knap lastig te kunnen maken.

Op deze momenten kun je het jezelf afvragen, hoe het komt dat Telstar na twaalf wedstrijden in de overgangsklasse slechts vijf punten bij elkaar sprokkelde. Zou het kunnen dat het verschil tussen de top en de rest zit in de mindere fases van de wedstrijd? Die fases waarin je als team verslapt? Dit moment was er nu voor rust, hierdoor kon SDO met een voorsprong (12-9) de kleedkamers opzoeken. Dankzij het voortdurende herhalen van één speler kon SDO in een flow komen en in die fase Telstar op achterstand zetten. Dat is de verdienste van de korfballers uit Kamerik en een belangrijk leerpunt voor Telstar.

De tweede helft was leuk om te zien, zicht op winst zat er geen moment in. Het gat van drie punten werd niet kleiner en in de laatste vijf minuten werd er een geflatteerde eindstand op het bord gezet (27-20).

Direct na de wedstrijd werd bekend dat de concurrenten van Telstar wel punten wisten te pakken, waardoor Telstar op de laatste plaats van de poule is beland. Hierdoor zal Telstar in de laatste twee wedstrijden van het zaalseizoen alles of niets moeten spelen om zich te handhaven. Eerstvolgende wedstrijd is tegen concurrent Heerenveen, op zaterdag 1 maart (19.35 uur) in sporthal de Slag in Hoevelaken.