Sparta heeft het weer in eigen hand

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Na de puntendeling van vorige week tegen ODO (19-19) werd er in het Nijkerkse kamp al direct gesteld dat vanaf dát moment de focus volledig op het cruciale treffen tegen staartploeg HKC moest worden gericht. Eerder al gaf coach de Bruijne aan dat hij niet meer aan het toeval wilde overlaten, dat alleen zij die 100% in vorm waren in aanmerking kwamen voor een plaats in het basisteam en dat er op het scherpst van de snede zou worden getraind om helemaal klaar te zijn voor de wedstrijd in Utrecht, afgelopen weekend.

Dat miste haar uitwerking niet. In no-time liep de Nijkerkse brigade uit naar een 0-7 voorsprong om HKC daarna nooit meer dichterbij te laten komen dan op zo'n 5 punten. Eenentwintig keer trof de ploeg van Daniël de Bruijne doel, acht treffers kwamen uit de handen van Stefan Falkenberg. ,,Dat is wel een beetje het verhaal van het seizoen. Mijn ploeg hoort gewoon thuis in deze klasse maar we hebben het niet helemaal mee gehad, deze competitie. Op de momenten dat ik Stefan moest missen lever ik wel heel veel doelpunten in, zoveel werd afgelopen zaterdag maar weer eens duidelijk. Waarmee ik de rest van het team natuurlijk niet tekort wil doen". De Bruijne koos zaterdag voor Tim Schoonderbeek in plaats van Kees van Dam in de basis: ,,Dat is natuurlijk vervelend voor Kees maar die is sportman genoeg om het te snappen. Kees weet van zichzelf dat 'ie op dit moment even niet brengt wat ik verwacht en ik ben er trainer voor om dan in te grijpen. Kees z'n kans komt wel weer. Eerder moest ik ook voor Magdiël van Boven en Eline van de Grootevheen kiezen in plaats van de Vente en Vermeer. Als ik dan zie hoe Mascha vanaf de kant meeleeft met het team en haar ploeggenoten opzweept dan weet je dat het met de teamgeest wel goed zit. "

Sparta kan na de winst van afgelopen zaterdag (13-21) niet meer rechtstreeks degraderen maar kan nog wél in aanmerking komen voor P/D (ODO staat op 3 punten achterstand maar moet het restant van de wedstrijd tegen FIKS nog uitspelen, een wedstrijd waarin de Maaslanders al op forse achterstand staan). Dan moeten de uitslagen in de resterende twee duels wel allemaal in het nadeel van de Nijkerkers uitvallen en aan dat scenario wil men niet denken bij Sparta. ,,Sterker nog, Rapid denkt op 1 maart tegen ons het kampioenschap binnen te kunnen slepen. Nou, laat ik zeggen dat wij er in ieder geval van alles aan gaan doen om dat feestje een weekje uit te stellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie