Vijf jaar Prins Heerlijk Eten en Drinken

10 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Gezond, eerlijk en gastvrij

NIJKERK - Prins Heerlijk Eten en Drinken bestaat vijf jaar. En dat zullen hun gasten weten ook.

door Maureen van Goethem

De hele maand februari viert Prins Heerlijk Eten en Drinken het vijfjarig bestaan met vijf heerlijke aanbiedingen; te weten een jubileummenu, bestaande uit drie gangen, een lunchgerecht, of koffie met gebak en bij besteding van een bepaald bedrag krijgen klanten een waardebon cadeau, voor iedere jarige van 18 jaar en ouder een fles wijn cadeau en last but not least, een presentje voor elke gast.

Prins Heerlijk is op 27 mei 2009 geopend en is een dagbestedingsproject voor mensen met een verstandelijke beperking, onderdeel van 's Heerenloo. Prins Heerlijk is een restaurant met een beschutte werkomgeving, een plek waar cliënten (medewerkers) zich veilig en vertrouwd voelen. Bij Prins Heerlijk leren zij in de praktijk en met professionele ondersteuning, wat het betekent om te werken in zowel de bediening als in de keuken.

Aan tafel vertellen Samir en Bianca, twee medewerkers van Prins Heerlijk, hoe zij het vinden om bij dit restaurant te werken. Bianca staat in de keuken. Zij is vijf jaar geleden bij Prins Heerlijk begonnen. In die vijf jaar heeft zij al veel geleerd eerst in de bediening en nu in de keuken. ,,De koks vonden dat ik in de keuken hoorde", vertelt Bianca, ,,En ik ben nu de enige vrouw. Wij hebben drie koks en drie leerlingen in de keuken. Ik sta graag aan de warme kant, maar ik ben ooit op de koude kant begonnen.''

,,Sinds de verbouwing een 1,5 jaar geleden is het drukker geworden", zegt collega Aleid. ,,Daardoor is de werkdruk ook toegenomen. Bianca is daar in meegegroeid en ze doet dat prima. Eind april hoopt zij zelfs haar diploma op de koks opleiding niveau 2 te halen."

Samir is een topper in de bediening, die hier al drie jaar werkt. ,,Ik vind het erg leuk, al vanaf het begin, toen ik voor een stageplek kwam. Toen deed ik allemaal dingen bijvullen in de keuken, zoals sla, appelmoes voor het kids-menu, mayonaise. Tussendoor ben ik even weggeweest. En heb nog bij anderen stage gelopen. Toen mocht ik kiezen waar ik wilde werken. Dat was Prins Heerlijk, omdat ik hier al veel mensen kende en het werken bij Prins Heerlijk heel erg leuk vind."

Entree

Direct wanneer een gast binnenkomt, wordt hij of zij warm welkom worden geheten door de betrokken medewerkers die telkens hun uiterste best doen. Ze worden begeleid naar hun tafel en daar begint het gezellig samenzijn. Het restaurant heeft een steeds wisselende menukaart met een heerlijke variëteit aan van vlees- en visgerechten. Uiteraard telkens afgestemd op het seizoen. Ze weten hoe het hoort. Lekker eten, betaalbare prijs, leuke ambiance.

Prins Heerlijk Eten en Drinken

Oranjelaan 56-58, Nijkerk

Tel. 033-2454300

www.prinsheerlijknijkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie