Goud en brons voor turnsters NGV Excelsior

6 april 2014 om 00:00 Sport

Nijkerk - De turnsters van NGV Excelsior Nijkerk hebben tijdens de 1e wedstrijd van de 6e Divisie te Brummen laten zien wat zij konden. Er deden deze dag tien turnsters mee van Excelsior.

Bij de jongste meisjes turnde Yara Torsius en Lieke van den Berg voor het eerst een wedstrijd in de Instap D2. Beide meisjes turnde een goede wedstrijd, en lieten nette oefeningen zien. Ze eindigden keurig in de middenmoot.

In de categorie Jeugd H turnde vijf turnsters verdeeld over twee verschillende rondes, in de eerste ronde behaalde Sanne Kalee een bronzen medaille zij viel van verbazing bijna van het podium. Sabine van Leeuwen en Siobhan Vedder behaalde beide ook een keurig plaats binnen de top 10.

In de tweede ronde werd er een gouden medaille gewonnen door Sanne van Dusschoten, zij werd eerste op het toestel sprong, tweede op het toestel brug, derde op het toestel vloer en zesde op de balk, waardoor haar het goud niet meer kon ontlopen. Kaylee Thepass werd in dezelfde categorie keurig zevende.

Bij de Pupil 1 turnden de meisjes Roos op 't Einde, Katie van de Veen en Lana Kilian. Ook voor deze meisjes was het hun eerste wedstrijd maar zij wisten allemaal de zenuwen goed onder controle te houden. Met een vierde, vijfde en tiende plaats hebben zij voor NGV Excelsior de wedstrijddag goed afgesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie