7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zondag 2 februari j.l. werd door de koren "de Trossen Los" uit Zeewolde, het Chiantikoor Nijkerk en de Rainbow Singers een benefietconcert gegeven in Harderwijk ten bate van Kika. Het werd één groot feest in het gebouw van Het Apostolisch Genootschap aan de Veldkamp in Harderwijk. Voor de pauze werd een afwisselend programma van een uur gebracht, waarna iedereen, na dit muzikale geweld, wel even toe was aan een pauze van een half uur. Ook in deze pauze zette Het Apostolisch Genootschap haar beste beentje weer voor door alle aanwezigen een gratis kopje koffie of thee aan te bieden. Na de pauze was het opnieuw weer feest, waarbij spontaan door de koren met liederen van een ander werd meegezongen en de verschillende musici ook spontaan meespeelden met andere koren. Dit tweede deel van het concert duurde ook nog eens zo'n 40 minuten.

Organisator Gerard Overbosch nam hierna het woord om allereerst zijn dank uit te spreken voor alle hulp die hij had gekregen bij de organisatie van dit mooie concert.

Allereerst sprak hij zijn dank uit naar het Apostolisch Genootschap dat geheel gratis haar gebouw en vrijwilligers ter beschikking had gesteld en dus ook nog eens gratis koffie en thee schonk. Hiervoor bood hij de heren John Groen en René Landzaat een bos bloemen aan. Daarna waren de dirigenten van "de Trossen Los" en de Rainbow Singers aan de beurt om een bosje bloemen in ontvangst te nemen. Volgens Gerard Overbosch kon hij voor zijn gevoel de dirigent van het Chiantikoor geen bos bloemen aanbieden omdat hij dan zichzelf die bloemen zou moeten geven, waarop spontaan één van de zangeressen van de Rainbow Singers het koor uit stapte en hem namens de zangers een bos bloemen aanbood. Uiteindelijk was het belangrijkste moment van de middag aangebroken. De opbrengst van alle donaties moest nog worden bekend gemaakt. Hiervoor was mevrouw Tanja Schröder, vrijwilligster van KiKa aanwezig. Deze middag werd voor KiKa het mooie bedrag van € 858,04 opgehaald. Zichtbaar ontroerd bood Gerard Overbosch de cheque aan. Hierna verteld Tanja Schröder nog wat over de bouw van het nieuwe kinder-oncologisch centrum Prinses Maxima in Utrecht, waarvoor dit concert werd gehouden.

Ondertussen is Gerard Overbosch al weer bezig met het organiseren van een volgend benefietconcert.

advertentie
advertentie