Drietal spelers verlaat Sparta Nijkerk

5 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/VEENENDAAL - Wouter van der Molen speelt komend seizoen bij DOVO. Dat staat te lezen op de website van de hoofdklasser uit Veenendaal. De verdediger annex middenvelder maakt in de zomer de overstap van Sparta Nijkerk, waarmee hij momenteel lijstaanvoerder is in de hoofdklasse A.

De 27-jarige Van der Molen speelde eerder voor Huizen, Zuidvogels en de amateurs van Ajax. Dit seizoen is Wouter van der Molen basisspeler van koploper Sparta Nijkerk. In zijn jeugdjaren speelde de 1,92 meter lange verdediger, ook inzetbaar als middenvelder, enkele jaren voor FC Omniworld (Almere City).

In eerste instantie lijkt zijn overgang een opmerkelijke, maar voor Van der Molen is het een weloverwogen beslissing. ,,Na een aantal gesprekken met DOVO voelde het erg goed", zegt hij op de website van DOVO. Ook de komst van trainer Hans Kraay jr. naar Veenendaal speelt een rol in zijn beslissing om de stap te zetten. ,,Ik ben persoonlijk erg gecharmeerd van hem."

Van der Molen gaat zich bij DOVO vooral richten op een plaats in de verdediging of als verdedigende middenvelder. ,,Bij Huizen en Sparta Nijkerk speel ik op 'de zes'. In mijn tijd bij Ajax stond ik in het hart van de defensie. Ik ben dus op meerdere posities inzetbaar", aldus de nieuwe aanwinst.

Tarik Tissoudali

Tarik Tissoudali heeft ook laten weten dat hij Sparta Nijkerk aan het einde van het seizoen zal gaan verlaten en derhalve niet op de hem geboden aanbieding zal ingaan. Ook met Tarik hebben volgens Technisch manager Harry Hamstra enkele positieve gesprekken plaatsgevonden met de intentie hem voor de club te behouden. Partijen zijn echter niet tot overeenstemming gekomen. ,,Wij wensen Tarik veel succes in zijn verdere voetballoopbaan en hopen dat hij dit seizoen met Sparta Nijkerk het door ons allen en hem beoogde sportieve succes zal behalen", schrijft de manager.

Thomas Amende

A-selectiespeler Thomas Amende (22) heeft laten weten dat hij na dit seizoen op zoek gaat naar een andere uitdaging en Sparta Nijkerk zal verlaten. Amende slaagde er niet in een vaste basisplaats te veroveren en wil bij een andere club een poging wagen om wel iedere week te voetballen. ,,We hopen dat Thomas, die momenteel geblesseerd is, dit seizoen bij Sparta Nijkerk nog van waarde is en speelminuten zal gaan maken. De sympathieke inwoner van Almere heeft na dit seizoen drie seizoenen bij Sparta Nijkerk gespeeld. Wij wensen hem nu alvast heel veel plezier en succes bij zijn nieuwe club", schrijft de voetbalclub.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie