UVV Nijkerk zoekt nieuwe keukenvloer uit

4 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In deze tijd waarin het woord 'bezuinigen' troef is, mag UVV Nijkerk rekenen op de steun van het bedrijfsleven. M2 Vloeren/van Lunteren Projecten uit Amersfoort verving onlangs gratis het oude tapijt in de keuken van het Tuinhuis door een slijtvaste vloer. ,,We mochten zelf een vloer kiezen uit het assortiment van M2", zegt UVV-vrijwilliger Nel Beijer. ,,Hygiëne is natuurlijk erg belangrijk in onze keuken. Daarom hebben we voor een PVC strokenvloer in houtkleur gekozen. Even dweilen en het is weer schoon."

De keuken in het Tuinhuis wordt intensief gebruikt. Wekelijks ontvangt UVV zo'n vijfhonderd bezoekers. Nel Beijer roostert de gastvrouwen en -heren in om hen te voorzien van koffie, thee en koek. ,,We willen een ontmoetingsplaats zijn voor mensen die er even uit willen, onder leeftijdsgenoten willen zijn of gewoon gezellig en actief bezig willen zijn. Daarom organiseren we activiteiten als koersbal, dansen, gymnastiek, de soos, biljarten, het koor en creativiteiten. We hebben ook activiteiten buitenshuis zoals recreatief fietsen en de scootmobielclub. Daarnaast hebben we nog een vervoersdienst, klussendienst, kunstbus, telefooncirkel en vriendschappelijk contact. De meeste activiteiten vinden overdag plaats. Maar ook 's avonds wordt het steeds drukker. We verhuren zalen op tijden dat wij ze zelf niet nodig hebben."

Gelukkig kan UVV rekenen op een schare trouwe vrijwilligers. ,,Een gastvrouw of -heer is er niet alleen voor de koffie. Hij of zij ontvangt de gasten en helpt de mensen die hun jassen zelf niet meer zo goed aan- en uit kunnen trekken. Je zorgt dat alles klaar staat en ruimt na afloop ook weer op. Als iets bijna op is, meld je dat bij de huismeester. Die zorgt er dan voor dat de voorraad wordt aangevuld."

UVV kan nog extra gastvrouwen en -heren gebruiken. Meer informatie is op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur verkrijgbaar bij UVV Nijkerk, Frieswijkstraat 97 in Nijkerk, tel. 033-2460115, info@uvv-nijkerk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie