'Dit duel tegen DVS'33 was wel heel erg bijzonder'

4 februari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het duel tussen DVS'33 en Sparta Nijkerk van zaterdag gaat de boeken in als een bijzondere editie. ,,We hadden de winst voor het grijpen", stelde Ivo te Velthuis. ,,Maar we verspelen in de slotfase toch twee punten. Ik denk dat de arbitrage daar een flinke rol in heeft gespeeld."

door Rob Schoon

Aan de Nijkerkse zijde was het arbitrale trio tijdens en na het duel een voornaam gespreksonderwerp. Hun invloed op het wedstrijdverloop was groter dan gewenst van onafhankelijke leidsmannen. Te Velthuis neemt die woorden niet in zijn mond, maar had ook vragen bij enkele beslissingen. Daaronder viel zeker de rode kaart die hij op slag van rust ontving na zijn tweede gele kaart.

,,We begonnen niet eens zo sterk, maar stonden na acht minuten wel met 0-2 voor. Eerst scoorde Frank Tervoert en even later schoot DVS tegen de scheidsrechter. De bal bleef liggen en TarikTissoudali profiteerde dankbaar. Tien minuten later geeft de scheidsrechter echter een dubieuze strafschop aan DVS. Ik ging expres het duel niet aan, maar de spits liet zich mooi vallen. Het had veel weg van een goedmakertje, maar betekende wel de 1-2."

Te Velthuis ontving ook een gele kaart, maar even later scoorde Tissoudali de 1-3 en was er weinig aan de hand. ,,We controleerden het duel en een grotere voorsprong was binnen handbereik. Tarik kreeg voor de rust een uitgelezen mogelijkheid, maar miste helaas alleen voor de keeper. De aanval erna onderschepte ik met een sliding. Stevig, maar helemaal op de bal. Scheidsrechter Duindam zag het anders en gaf me ook nog een tweede gele kaart."

Met tien man moest Sparta Nijkerk verder en daar baalde Te Velthuis van. ,,Misschien had ik een minuut voor tijd die sliding niet moeten maken, maar ik deed het wel en ik blijf erbij dat het absoluut geen overtreding was."

De Spartanen deden het echter prima en kregen zelfs nog kansen om de voorsprong uit te breiden. In plaats daarvan kwam DVS'33 terug in het duel. ,,Halverwege schiet Mijnheer echter een vrije bal op het doel. Geen probleem voor Rijnvis, maar de bal werd van richting veranderd, zodat hij kansloos was. Bij de 2-3 en een man minder is twintig minuten best lang, dus dan krijg je het toch moeilijk."

De dreiging van DVS'33 werd groter, zonder echt uitgespeelde kansen overigens. ,,De krachten vloeiden langzaam weg en we kwamen er minder scherp uit. Tja, dan valt de 3-3 in de laatste minuut. Een mooi schot hoor van De Ruiter, maar dat we hier twee punten verliezen is heel zuur."

Te Velthuis wilde de schuld niet alleen bij het leidende trio neerleggen. ,,Ze namen veel vreemde beslissingen, maar we hadden het ook zelf af moeten maken. Laten we stellen dat het zaterdag erg tegen zat. In Nijkerk zat het ons tegen DVS'33 echter mee, dus we moeten hier ook niet te lang om treuren."