'Harde' les voor sc Hoevelaken

3 februari 2014 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Na het eindsignaal stonden er voor sc Hoevelaken de harde cijfers 4-1 op het bord in en tegen 't Harde. Iets viel daar wel op af te dingen, maar veel niet.

Vooral de eerste zeven minuten na de hervatting brak Hoevelaken op. Via twee kopballen, waarvan één uit een hoekschop, verhoogde 't Harde de 1-0 ruststand naar 3-0. Uit een scrimmage in de 65ste minuut kwam Hoevelaken via Barry de Winter nog wel op 3-1, maar in de slotminuut werd Sjoerd Kloppenburg nog een keer verrast met een bal in de korte hoek. De eerste seizoensnederlaag was daarmee voor Hoevelaken een feit, waarmee de mannen van Jan van den Heuvel hun voorsprong zagen slinken tot drie punten.

De wedstrijd begon voor Hoevelaken met een tegenvaller. Topscorer Tim Overmars zou na een in november opgelopen hamstringblessure zijn opwachting maken in het basiselftal, maar moest tijdens de warming-up toch besluiten om zijn rentree nog even uit te stelen. Ruud Kassenaar promoveerde daarmee van reserve tot basisspeler, waarmee Overmars twee weken extra rust krijgt om het op 15 februari tegen Oene opnieuw te proberen. Hopelijk voor Hoevelaken is dan ook linksback Pascal de Jong weer van de partij.

Hoevelaken en 't Harde waren in de eerste helft tegen elkaar opgewassen. Op het natuurgrasveld, dat ondanks de regen werd goedgekeurd, probeerden beide teams de aanval te zoeken. Hoevelaken via combinatiespel, 't Harde noodgedwongen via de lange bal, omdat Hoevelaken vroeg probeerde te storen. Zowel de gastheren als de gasten kwamen regelmatig in of in de buurt van het strafschopgebied van hun tegenstander, maar tot echt gevaar leidde dat niet. Wel viel er een treffer, na een half uur spelen. Joeri van den Hoeven kopte in een luchtduel de bal op het achterhoofd van een medespeler, waardoor er onverwacht een kans ontstond voor 't Harde. In eerste instantie belandde de bal nog op de paal, maar in de rebound was Lars Berendes eerder bij de bal dan de Hoevelakense goalie.

Een tegenvaller voor Hoevelaken, dat op jacht ging naar de gelijkmaker, maar niet verder kwam dan een bal op de lat. Vanuit het middenveld werd de bal in het strafschopgebied gespeeld, waar een verdediger van 't Harde op zijn doelman vertrouwde en de bal liet lopen. Deze bal stuiterde echter zo hoog op, dat die buiten bereik van de doelman tegen de onderkant van de lat belandde en via de doellijn het veld weer inkwam. Gevaarlijker werd Hoevelaken niet, want vanuit de afstandschoten die er waren belandde de bal steeds tegen de vanghekken.

Na de hervatting, met de van flank gewisselde Ruud Kassenaar en Tom Buitink, begon Hoevelaken slap aan de wedstrijd. Binnen zeven minuten kon Sjoerd Kloppenburg al tweemaal vissen. Hoevelaken knokte zich daarna nog wel terug in de wedstrijd, maar tot echt gevaar leidde dat niet. Na de treffer van Barry de Winter vond Hoevelaken, opnieuw vanuit een scrimmage, nog wel een keer het net, maar de treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Ondanks de nederlaag blijft Hoevelaken nog wel de koploper in de Derde Klasse B. Ook volgende week is Hoevelaken nog steeds de aanvoerder van de ranglijst, want dan staan er geen competitieverplichting op het programma. Op 15 februari speelt Hoevelaken op Kleinhoven tegen Oene.