Randverschijnsel

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

De as van het kwaad?

Na mijn column van vorige week 'Jazeker, die kolere apotheker', is de redactie van de Stad Nijkerk overspoeld met ingezonden reacties. Ik heb ze allemaal gelezen hetgeen mij een spontane aanval van migraine, gepaard gaande met hevige hoestbuien, ademhalingsproblemen en uitslag onder mijn oksels opleverde. Daar is geen recept en geen medicijn tegen bestand. Dat is maar goed ook, hoef je tenminste niet naar de apotheker. 'Ieder nadeel heeft z'n voordeel', zullen we Cruijff maar nazeggen.

In de middeleeuwen werd de boodschapper die een voor de bevelhebber onwelgevallige boodschap bracht onthoofd. Dat zou nu ook kunnen. Immers, de columnist heeft de kat de bel aangebonden, hij is 'de as van het kwaad'. Maar eerlijk gezegd verwacht ik het niet. Nooit eerder kwamen er in zo'n kort tijdsbestek zoveel reacties binnen op een artikel uit de Stad Nijkerk. Dat zegt toch wel wat over de collectieve onvrede en verontwaardiging die in Niekark leeft over het reilen en zeilen der apothekers. Vroeger was alles beter. Toen kwam Bijvank op zijn bromfiets de medicijnen nog aan huis brengen. Dat kan tegenwoordig ook. Via de internetapotheek. Mogelijkheden zat. Maar uit de reacties die zijn binnengekomen blijkt niet dat de burger van Niekark daar echt op uit is of op zit te wachten. Nee, de Niekarker wil ruimere openingstijden, gewoon zeven dagen per week in 'wereldstad' Niekark bij de apotheek terecht kunnen. Ook zouden de wachttijden teruggedrongen moeten worden. Tot slot wil de Niekarker vriendelijk en normaal bejegend worden aan de balie.

Klantvriendelijkheid heet dat in doodgewoon Algemeen Beschaafd Niekarks. U hoort mij niet zeggen dat alle dames en heren aan de andere kant van de balie bij de apotheek chagrijnen zijn. Echt niet. Maar het signaal lijkt mij duidelijk. De ervaring van Niekarkers zou voor de apotheek een 'wake-up call' moeten zijn. Wakker worden!

De apotheek staat er gewoon niet goed op bij de Niekarkers en dat is voor alle partijen jammer en reden om eens goed na te denken hoe het beter kan. Immers, we hebben allemaal, vroeg of laat, medicijnen nodig.

Dat we in het hele verhaal de zorgverzekeraars en onze regering niet mogen ontzien is ook wel duidelijk. Zij zorgen er in eerste aanleg voor dat onze verzorgingsstaat in rastempo wordt afgebroken. Dit ontlast de apotheek in Niekark niet van haar eigen lokale verantwoordelijkheid.

Cactus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie