Column: Geen vrolijk bericht

20 januari 2014 om 00:00 Nieuws

Pas zei iemand over een belastingenvelop dat het mee of tegen kan zitten. Soms krijg je bericht dat je moet betalen, maar het kan ook zijn dat je geld terugkrijgt.

Zo is het eigenlijk met elke brief. Er kan een blij bericht of een verdrietig bericht in zitten. Soms kan je zelfs aan de buitenkant van een brief al zien wat voor soort brief het is. Dan weet je precies wat je kunt verwachten.

Hizkia ontvangt ook een brief. Van koning Sanherib van Assyrië. Ik denk dat Hizkia van te voren al weet wat de inhoud van de brief is: Denk maar niet dat je aan mijn macht kunt ontkomen en denk ook maar niet dat jouw God je kan redden! Geen brief om vrolijk van te worden, zeker niet als je dat machtige leger van Sanherib nog eens voor de stad ziet ook.

En wat doet Hizkia? Hii gaat naar de tempel en legt de brieven neer voor de Heere. Heere God, zegt hij, U weet hoe moeilijk het is, wilt U mij helpen? Niet alleen om Uw eigen volk, maar ook opdat andere volken weten dat U God bent en niemand anders.

Zit je in moeil!jkheden? Weet je echt geen raad meer? Leg je moeilijkheden neer in het gebed voor de Heere en vraag Hem om hulp. Hij zal uitkomst geven.

advertentie
advertentie