Week van de waarheid voor Telstar

19 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Door het totaal onnodige verlies afgelopen zaterdag maakt Telstar het zichzelf moeilijk. Wil de Hoevelakense korfbalvereniging handhaven in de Overgangsklasse, dan zal het komende twee wedstrijden moeten winnen. De eerste finale is aanstaande zaterdag als in Arnhem de rode lantaarndrager de tegenstander is.

Tegen ASVD leek er na een kwartier spelen geen vuiltje aan de lucht. Een comfortabele voorsprong (7-2) stond op het scorebord en de spelers kwamen steeds beter in hun spel. Niets is echter wat het lijkt. Voor rust nog stelden de Drontenaren orde op zaken en kwamen langszij. Met een 12-12 ruststand kon de ploeg van Steven Brink weer opnieuw beginnen.

Het leek er even op dat deze weggegeven voorsprong Telstar de das om deed en ASVD vleugels gaf. Direct na rust kwam Telstar in twee aanvallen tot geen enkele doelpoging terwijl ASVD meteen twee keer scoorde. Voor het Hoevelakense publiek reden om eens goed achter de ploeg te gaan staan en niet zonder resultaat: met zes goals op rij sloeg Telstar opnieuw een flink gat (18-14). Waar het mis ging is niet duidelijk. Was het de gemiste strafworp? Of de handvol kansen die de mand niet eens haalde? Sloop er gemakzucht in de ploeg? Wie het weet mag het zeggen. De feiten liegen er ondertussen niet om: ASVD kwam voor de tweede keer knap terug en ging met de punten aan de haal (22-24).

Komende week wacht rode lantaarndrager Oost Arnhem. De wedstrijd die door beide ploegen gewonnen moet worden. Dat belooft dus spektakel, beleving en strijd. De wedstrijd in sporthal Valkenhuizen in Arnhem start om 15:45 uur.