Kringloop Hoevelaken

17 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Menigeen weet de Kringloop Hoevelaken reeds te vinden, sinds de winkel waar het heerlijk snuffelen is, een half jaar geleden de deuren opende.

door Maureen van Goethem

De winkel van Kringloop Hoevelaken is er voor iedereen, voor jong en oud. ,,Het loont de moeite, om te komen kijken", zegt eigenaresse Agnes Bos. ,,Spullen zoals meubels, lampen, woonaccessoires, boeken, cd's, lp's, dvd's, servies, kleding, speelgoed, sportartikelen, elektrische apparaten en andere bruikbare goederen zijn altijd welkom."

Achter de schermen zijn medewerkers actief die goederen innemen, nog te herstellen ingebrachte goederen repareren of artikelen van prijzen voorzien. Sommigen van deze medewerkers zijn vrijwel dagelijks binnen de winkel actief, anderen dragen één of meerdere dagdelen hun steentje bij. ,,Wij hebben een leuk team van zo'n 32 medewerkers. Het klikt allemaal met elkaar, het is een heel leuk groepje. Iedereen kent ook zijn of haar taken en het is leuk om te zien dat sommigen eerst een keer in de week kwamen en nu een paar keer per week. Dat betekent dat ze echt hun plekje gevonden hebben, dat ze hier echt van opleven", zegt Agnes.

Voor de vrijdag- en zaterdagmiddag is nog hulp nodig. Mesnen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk, kunnen zich melden via info@kringloophoevelaken.nl.

Een groot deel van de opbrengst van de kringloopwinkel komt ten goede aan maatschappelijke organisaties, met name in de gemeente Nijkerk. Hierbij valt te denken aan de Voedselbank Nijkerk, de Hulpdienst Hoevelaken en kv Telstar. Agnes: ,,Dit doen wij onder meer door maandelijkse financiële ondersteuning. De Voedselbank Nijkerk is en blijft nodig in de gemeente. De Hulpdienst Hoevelaken geeft hulp bij het boodschappen doen, om de betalingen op een rijtje te houden, als de hond uit laten even niet lukt, klusjes in huis en tuinen noem verder maar op. Daarnaast brengen wij elke week oud papier weg naar de plaatselijke korfbalvereniging."

De kringloopwinkel in Hoevelaken verzamelt en verkoopt spullen die te goed zijn voor de afvalberg en nog bruikbaar zijn voor een ander. Wat voor de één niet meer bruikbaar is kan voor een ander heel waardevol zijn. Het grootste gedeelte van de ingenomen goederen krijgen via deze weg een tweede leven. ,,In principe zijn alle goederen en artikelen, die niet kapot zijn, welkom. Wij hebben inleverdagen op vrijdag en zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur. ,,Grotere artikelen, die lastig naar onze winkel te vervoeren zijn, halen wij graag bij u op", zegt Agnes. ,,Wij maken dan een afspraak.''

Creatief met kringloop

Elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur is Lara aanwezig om kinderen te helpen met het maken van een armbandje of ketting.

Kringloop Hoevelaken

Hogebrinkerweg 23E

3871 KM Hoevelaken

Tel. 06-51840280

www.kringloophoevelaken.nl

Foto: Agnes: ,,U bent van harte welkom. U kunt gerust aanschuiven aan onze koffietafel.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie