Directeur van de bibliotheek Roel Zuidhof leest voor

16 januari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Op woensdag 22 januari gaan de Nationale Voorleesdagen bij Bruna Andeweg en Pater weer van start. Centraal staat het Prentenboek van het jaar: Krrrr….okodil!! van Catherine Rayner. Ieder jaar wordt van het bekroonde prentenboek een mini-editie met dvd uitgebracht. Deze is dan voor 5 euro verkrijgbaar.

Traditioneel starten de voorleesdagen met het Nationale Voorleesontbijt. De bedoeling van dit leuke evenement is dat 'prominente Nijkerkers' voorlezen aan de kleinste kinderen. De ondernemers Ellen Andeweg en Bernard Pater vinden het voorlezen aan kinderen erg belangrijk. ,,Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt de kinderen veel plezier. Regelmatig brengen wij dan ook, als Bruna, kinderboeken uit voor lage prijzen om zo het (voor)lezen laagdrempelig te houden. Ook deze keer hebben we weer veel leuke prenten- en voorleesboeken in de winkel liggen tegen sterk gereduceerde prijzen", zegt Bernard Pater.

Bruna Andeweg en Pater hebben Roel Zuidhof, directeur van de bibliotheek, bereid gevonden om zijn voorleeskunsten te vertonen aan de kinderen van groep 2 van de Oranje Nassauschool.

Ouders, grootouders, broertjes en zusjes zijn welkom om bij de opening aanwezig te zijn. Het festijn begint 22 januari om 9.00 uur aan de Singel 32 in Nijkerk.

advertentie
advertentie