De Hoevelakense Valleitocht

16 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - WS78 verzorgt op zaterdag 8 februari een wandeltocht van 20 km of 40 km vanuit Hoevelaken. De 40 km lopers starten om 9.00 uur vanuit Sportcafé De Slag aan de Zuiderinslag 2 in Hoevelaken. De wandelaars voor de 20 km route starten tussen 9.30 en 10.00 uur.

De speciaal voor deze dag uitgezette route gaat over onverharde paden en rustige verharde wegen tussen Hoevelaken, Barneveld, Woudenberg, Leusden en Amersfoort. De route komt langs landbouwgebieden, door bossen met de eeuwen oude eiken Adam en Eva, via paden langs sloten, beken en een kanaal, over de historische Grebbelinie en door nieuwe natuurgebieden.

De lange route komt langs de boerenkunst van Appie Melissen en over een oud spoortracé. De korte route loopt door de gerestaureerde loopgraven van de Asschatterkeerkade.

Deelnemers voor de 40 km kunnen zich vanaf 8.00 uur inschrijven voor 5,00 euro, inclusief een soep-, koffie- en fruitbon. Het inschrijven voor de 20 km start om 9.00 uur en kost 2,00 euro inclusief een fruitbon. Leden van WS78 en KNBLO/NWB organisaties krijgen korting. Deelnemers krijgen een routebeschrijving mee. Onderweg geven pijlen en linten de weg aan. Bij de speciale rustposten langs de route zijn de uitgereikte bonnen te gebruiken. Halverwege de tocht ligt een rustlocatie, waar de consumpties voor eigen rekening zijn. Het startbureau blijft voor het afmelden tot 17.30 open.

Voor meer informatie zie www.ws78.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie