'Klaar voor de eerste verrassing'

14 januari 2014 om 00:00 Nieuws

,,Natuurlijk weet ik ook wel dat we veel lager staan op de ranglijst", vertelt Kints. ,,We hebben echter een prima trainingskamp achter de rug in Spanje. Daar waren de omstandigheden heel goed en hebben we uitstekend kunnen trainen. We zijn helemaal klaar om de eerste verrassing van 2014 neer te zetten."

NIJKERK - De hervatting van de competitie in de Hoofdklasse A van het veldvoetbal kent meteen een leuke streekderby. Sparta Nijkerk ontvangt SDV Barneveld, met in hun geledingen veel bekende spelers, die al eens in het oranje zwart speelden. Marco Kints is er één van en hij denkt dat zijn ploeg helemaal klaar is voor de confrontatie met de Spartanen.

door Rob Schoon

De thuisploeg Sparta Nijkerk zal daar duidelijk anders over denken. Zij hebben een voorsprong van maar liefst zeven punten op de ranglijst en zullen die voorsprong na zaterdag willen behouden. De Nijkerkers bleven dicht bij huis in de winterstop en speelden afgelopen zaterdag een oefenduel tegen AFC Ajax A1 in Amsterdam. De jongelingen van Ajax, met in hun geldingen een uitstekend spelende Donny van de Beek, werden met 3-0 verslagen.

Het grote verschil op de ranglijst zegt volgens Kints niet zoveel. ,,Het is duidelijk dat Sparta Nijkerk de favoriet is, maar we zijn allerminst kansloos. Als wij hard werken, kunnen we zeker voor een verrassend resultaat zorgen. Ik denk dat we begin dit seizoen in Barneveld al hebben laten zien dat wij niet eenvoudig zijn te verslaan."

De doelstellingen van de Nijkerkse en Barneveldse ploeg liggen voor dit seizoen inmiddels ver uiteen. Sparta Nijkerk heeft door de sterke eerste seizoenshelft een flinke voorsprong en kan zich dus niet meer verschuilen. Het kampioenschap is het hoofddoel. Voor SDV Barneveld ligt dat anders volgens Kints. ,,Wij moeten tevreden zijn als we ons rechtstreeks handhaven. We hebben er in de eerste seizoenshelft wel wat laten liggen, maar uiteindelijk sta je toch op de plek waar je hoort. We moeten dus nog wat stijgen, daar gaan we alles aan doen."

Behalve de spelers kijkt ook de supportersvereniging Sparta Nijkerk uit naar het treffen met SDV Barneveld. Volgens traditie, wordt op de donderdag voor de competitiestart, een 'hak ze in de pan'- avond georganiseerd. Vanzelfsprekend staan er deze editie Barneveldse kipburgers op het menu. Trainer Simon Ouaali en zijn spelers zullen het geheel met een glimlach bekijken en wellicht een hapje mee eten. Hun hoogtepunt moet echter liggen op zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur. Dan begint op De Ebbenhorst het treffen tussen Sparta Nijkerk en SDV Barneveld. En daarmee het antwoord op de vraag of de punten in Nijkerk blijven of dat Kints en zijn ploeggenoten ze meenemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie