CDA bezoekt Villa Vrolijk en Amerpoort

13 januari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De CDA-fractie is afgelopen donderdag op bezoek gegaan bij Villa Vrolijk en Amerpoort in Nijkerk om te horen hoe kinderen met een behoefte aan extra zorg in Nijkerk begeleid worden. Sinds anderhalf jaar werken Amerpoort en Villa Vrolijk (Prokino) nauw samen in Nijkerk.

Deze jonge kinderen van 0 tot 5 jaar moesten in het verleden voor dag en dauw eerst met busjes naar Amersfoort, Harderwijk of zelfs verder weg, maar worden nu in Nijkerk ondersteund in hun ontwikkeling. Zowel Amerpoort als Villa Vrolijk zijn dit initiatief gestart in het belang van het kind, zonder dat de gemeente hierom gevraagd heeft en zonder dat de gemeente om hulp gevraagd is. Met een knipoog naar passend onderwijs wordt dit initiatief ook wel passende voorschool genoemd.

Omdat deze kinderen een plek vinden bij Villa Vrolijk samen met de reguliere kinderopvangkinderen is bijzonder gewoon geworden, worden de kinderen opgevangen samen met kinderen die geen extra zorg nodig en hebben en is de zorg dichtbij huis gerealiseerd. De fractie van het CDA is vooral aangenaam verrast doordat Amerpoort en Villa Vrolijk vanuit het belang van het kind zijn gaan samenwerken en denken vanuit kansen waarbij uitdagingen worden opgelost op het moment van constateren. Volgens de CDA fractie een mooi voorbeeld van een innovatie die we in de jeugdzorg en passend onderwijs willen behalen en waarbij zorgaanbieders uitgaan van de behoefte van het kind en de ouders.

Meer informatie: Villa Vrolijk, telefoonnummer 033 246 04 61.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie