Filmcafé in de Kopperhof populair

13 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Elke eerste woensdag van de maand wordt er in samenwerking met de bibliotheek Nijkerk een film gedraaid in recreatiezaal ,,De Kopperhof", Sportweg 25 te Hoevelaken. En niet zonder succes, de voorstellingen zijn altijd zo goed als uitverkocht en de bezoekers zorgen er altijd voor ruim voor tijd aanwezig te zijn om een mooi plaatsje te bemachtigen.

door Gerrit Steen

Vier vrijwilligers van Steunpunt Welzijn Ouderen Hoevelaken verzorgen deze avond, coördinator is Jenny Verbeek-van Lienden van Sigma Nijkerk, die erg enthousiast is over het succes van deze relatief nieuwe activiteit: ,,We zijn gestart met een pilot in januari 2012. Het eerste seizoen 2012-2013 was direct al een succes toen we in de maanden september tot en met april gingen draaien op de eerste woensdag van de maand. Gezien de goede belangstelling hebben we besloten om het zogeheten Filmcafé vast op de agenda te zetten in het seizoen 2013-2014."

Programma

Jenny: ,,De zaal gaat open om 19.00 uur en de film start altijd om 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje en een hapje. Uit ervaring blijkt dat men altijd gezellig blijft zitten en het echt als een uitje beschouwt. Kaartjes kan men reserveren bij de bibliotheek in Hoevelaken, de kosten hiervan zijn 7,50 euro en wanneer men lid is van de bibliotheek 6 euro. We zijn dit jaar op 8 januari begonnen met de film 'Boven is het stil', op 5 februari staat 'Becoming Jane' op het programma, op 5 maart 'Life of Pi' en op 2 april wordt er een keuzefilm gedraaid."

Dinerbon

,,Naar aanleiding van de laatste Beursvloer die vorig jaar oktober gehouden is in Hoevelaken, is er een match ontstaan met ,,De Foep". Belangstellenden kunnen nu ook een kaartje Diner en Film kopen bij de bibliotheek in Hoevelaken. De kosten hiervan zijn 17,50 euro of 16 euro als men lid is van de bieb. Vanaf 17.00 kan men vervolgens bij de Foep terecht voor een filmdiner. Reserveren bij de Foep is niet mogelijk, maar men garandeert dat er altijd plaats is. Op 8 januari waren de drie eerste personen die hier gebruik van maakten, ze hebben er echt van genoten."

Feestje

Het zijn vooral de vier vrijwilligers die er echt een feestje van maken voor de bezoekers. Frans Hanse en Leonard Ruitenberg zorgen voor het technische gedeelte, halen de kaartjes op bij de bibliotheek en innen eventueel het geld voor de kaartjes als die nog niet bij de bibliotheek zijn afgerekend. Annie Hanse en Chrisje Timmerman zorgen voor de catering. Annie Hanse: ,,We maken er altijd iets speciaals van, we beginnen 's middags al met de voorbereidingen hiervoor en zorgen ervoor dat er altijd van iets lekkers te genieten valt." Frans Hanse: ,,Gezien de grote belangstelling willen we ook kwaliteit bieden en hebben voor het Filmcafé een goede beamer en een groot, oprolbaar filmprojectiescherm aangeschaft."

Foto: De vier vrijwilligers Frans Hanse, Chrisje Timmerman, Annie Hanse en Leonard Ruitenberg maken er echt een feestje voor de bezoekers van.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie