Mea Flora heropend in nieuw onderkomen

13 januari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Feest in Nijkerk tijdens de heropening van het nieuwe onderkomen van Bloemen- en cadeauwinkel Mea Flora.

Door Maureen van Goethem

Met een feestje voor familie, vrienden, genodigden en andere belangstellenden vierde een stralende Renske van Galen afgelopen vrijdagavond de verhuizing en uitbreiding van haar winkel. Het nieuwe onderkomen op de Kerkstraat zit precies tegenover het vorige pand. ,,Ik heb inderdaad een hele feestelijke opening gehad. Er was live muziek geregeld en onder het genot van een hapje en drankje konden de gasten de nieuwe winkel bekijken,'' aldus Renske.

Nadat de beslissing viel om te verhuizen, om reden van groei, volgde een periode van klussen om het bedrijfspand in een nieuw jasje te steken. Waar zij vooral blij mee is, is dat de werkruimte enorm is vergroot tot maar liefst 170 m2. ,, ,,Het andere winkeltje was een leuk winkeltje, maar het stond af en toe zo vol dat de klanten het niet meer konden zien. Daarnaast is de indeling anders en praktisch beter. In de andere winkel liepen we elkaar voortdurend in de weg.''

Wel was het de week voor de opening wegens ziekte nogal aanpoten. Renske: ,,Maar het is gelukt. De uitnodiging ging de deur uit en iedereen was van harte welkom om een kijkje te komen nemen.''

Op 8 oktober 2009 opende Renske haar bloemenwinkel annex cadeauwinkel in de Catharinastraat. Niet alleen kon u vanaf dat moment terecht voor een luxe verpakte roos, maar ook een prachtig samengesteld boeket of een mooie decoratie. Renske koopt bloemen in die u niet bij iedere bloemenwinkel tegenkomt. "Ik wilde ook eigenlijk niet in een standaard bloemenwinkel werken,'' zegt Renske. ,,Ik wilde me onderscheiden van de rest, en dat is nog steeds zo. Dat is één van de redenen waarom ik toen voor mezelf begonnen ben."

Alle bloemen worden rechtstreeks van de veiling of groothandel ingekocht. "Dus dat betekent dat de bloemen altijd vers zijn en ik op alle wensen in kan gaan."

Webshop

Twee jaar geleden opende zij haar webshop Bloemenvoorthuis.com, een webshop opgericht voor consumenten die in het weekend genieten van bloemen. Het assortiment bestaat uit seizoensgebonden producten. De webshop is ingedeeld in productgroepen, bijvoorbeeld rozen. Daarin wordt weer onderscheid gemaakt in grote of kleine rozen, steellengtes en natuurlijk vele kleuren. "Het is echt bedoeld voor mensen die van bloemen houden, die elke week een verse bos op tafel willen hebben staan met een goede kwaliteit. En het wordt nog thuisbezorgd ook."

Na een korte pauze in de webshopbestellingen zal donderdag 16 januari weer gestart worden met het aanbieden van losse bloemen. Iedere donderdag van 12.00 - 21.00 is de webshop open. U vindt het overzicht op www.meaflora.nl.

Mea Flora

Kerkstraat 4

3861 BR Nijkerk

Tel. 033-2452224

www.meaflora.nl

advertentie
advertentie