Nieuw Hulckesteijn vanaf 1 april ontruimd

10 januari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Camping Nieuw Hulckesteijn moet uiterlijk 1 april 2014 volledig zijn ontruimd. Om het terrein is door de Recreatiegemeenschap Veluwe een twee meter hoog hek geplaatst. Standplaatshouders die nu nog een huisje op het terrein hebben staan, mogen zonder toestemming het recreatiepark niet meer op. Dat is in tegenspraak met een gerechtelijke uitspraak van enkele maanden geleden toen de huuropzegging met succes bij de kantonrechter werd aangevochten.

door Kees van den Heuvel

Volgens Erik Droogh van de RGV en Interhuis (dochter van RGV Vastgoed) moet het recreatieterrein helemaal worden ontruimd. Dat is nodig om het gehele terrein op te hogen en van een nieuwe infrastructuur te voorzien. Verder is volgens hem de zorgplicht van de oude exploitant komen te vervallen, zo zei hij donderdagavond 9 januari tijdens een drukbezochte informatieavond van de gemeente, zeilvereniging De Zuidwal en de RGV. Dat betekent dat de rechten van huidige kampeerders totaal zijn komen te vervallen. Standhouders die hun huisje willen bereiken moeten eerst van tevoren bellen, maar vanaf tenminste1 april aanstaande moet het huisje zijn versleept naar een andere locatie. Of er een terugkeergarantie is voor de huidige kampeerders, is geheel aan de nieuwe exploitant. De nieuwe exploitant beslist ook welk type huisjes terugkeren op het recreatiepark.

Deze nieuwe exploitant had overigens als voorwaarde gesteld dat de overdracht op 1 januari 2014 een feit had moeten zijn. Die overdracht heeft nog altijd niet plaatsgevonden. De nieuwe exploitant heeft volgens Droogh nog altijd interesse om de camping over te nemen. Droogh: De exploitant heeft nog geduld maar het moet niet te lang duren, want anders trekt hij zich inderdaad terug.' Droogh wil overigens niet alsnog met de kampeerders om tafel zolang een gerechtelijke procedure loopt van de kampeerders tegen de RGV. Die uitspraak wordt volgende maand verwacht.

De overige ontwikkelingen zijn dat Rijkswaterstaat de benodigde overtolligheidsverklaring heeft afgegeven. Dit betekent dat Rijkswaterstaat een deel van haar land en water afstaat aan de ontwikkelaars. Domeinen heeft de verklaring in bezit en gaat aan de slag met de taxatie van het terrein. Die taxatie is binnen twee maanden afgerond. De volgende stap is de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de RGV, de gemeente Nijkerk en de zeilvereniging De Zuidwal. Na het zomerreces kan hierdoor het bestemmingsplan worden gepresenteerd en vastgesteld. Op de familiecamping komen 500 standplaatsen, waaronder 200 kampeerplekken. Dat zijn 125 plekken meer dan in de huidige situatie. De ontsluiting van het recreatieterrein komt te liggen aan de oostkant van het complex, parallel aan de Berencamperweg. De noordelijke weg van het kampeerterrein komt te vervallen. Verder verschuift een deel van het recreatiestrand naar de richting van het Stoomgemaal.

advertentie
advertentie