Nieuwjaarsbijeenkomst Hoevelaken druk bezocht

6 januari 2014 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De nieuwjaarsbijeenkomst die vrijdagavond 3 januari werd gehouden in zalencentrum 'De Haen' is voor zowel de organisatie als voor de bezoekers wederom zeer succesvol verlopen. Ruim 300 bezoekers bezochten de bijeenkomst, bewonderden de fototentoonstelling en wensten elkaar gelukkig Nieuwjaar.

door Gerrit Steen

Evenals vorige keren werd de bijeenkomst georganiseerd door de Lions Club Hoevelaken en de Stichting Historisch Hoeflake waarbij een groot aantal inwoners van Hoevelaken, de politieke partijen, de lokale verenigingen en de middenstand de gelegenheid te baat namen om met elkaar herinneringen uit een ver of minder ver verleden op te halen en elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Bij binnenkomst konden de belangstellenden kiezen tussen een kopje koffie of een glas champagne, aangeboden door de Lions Club Hoevelaken.

Fototentoonstelling

Iedere dinsdagmorgen, het hele jaar door, waren Jan Baas, Aalt van de Pol, Wim Heining en Jan Beitler (die de plaats sinds vorig jaar heeft overgenomen van Max van Deuveren) namens de Stichting Historisch Hoeflake bezig met de voorbereiding van de fototentoonstelling. Deze keer stond daarbij Hoevelaken centraal zoals bezongen door Wim Sonneveld in zijn bekende lied 'Het Dorp'. Verschillende onderwerpen uit dit lied waren 'vertaald' naar situaties uit het verleden van Hoevelaken: oude ansichten, de kerk, een kar met paard, schoolkinderen (klassenfoto's), het tuinpad van mijn vader, lanen met bomen, boeren, modernisering, dorpsjeugd, muziek, etc. Het lied 'Het Dorp' werd in verschillende uitvoeringen ten gehore gebracht. Veel Hoevelakers herkenden zichzelf of bekenden op de gepresenteerde foto's en keken soms met een vleugje weemoed terug op het verre of wat minder verre verleden.

Traditie

Het was dit jaar al weer de 14e keer dat de nieuwjaarsbijeenkomst in deze stijl georganiseerd werd. Het is een voortzetting van de bijeenkomsten die plaatvonden vóór het jaar 2000, het jaar waarin de gemeente Hoevelaken deel ging uitmaken van de gemeente Nijkerk. Hadden toen de bijeenkomsten meer het karakter van een receptie waarbij de burger zijn wensen voor het nieuwe jaar kon wisselen met de bestuurders van Hoevelaken, nu heeft de bijeenkomst een meer algemeen karakter voor alle inwoners. Gezien het succes is deze opzet een schot in de roos en kan de organisatie zich buigen over het thema van volgend jaar. Een woord van dank verdienen ook de jaarlijkse sponsors van het evenement: Steltenpool Catering, Bakkerij Toebast, Slijterij 't Witte Schuurtje, ICT Tomassen en Zalencentrum De Haen. Foto's van de Nieuwjaarsreceptie zijn te zien op www.LC-Hoevelaken.nl.

Foto: Ook Gerard van den Tweel genoot van de fototentoonstelling, samen met Lions Club President Norbert Klein en zijn vrouw Marly Klein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie