6 januari 2014 om 00:00 Nieuws

Dag Paul,

Hierbij het huiswerk voor 8 januari. Die van 2 januari zag er goed uit.

Goed weekeinde. Groten Anneke Martini

<<...>> <<...>> <<...>>

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Krant 8 januari 2014 Kreativiteitscentrum De Brink gaat door (foto wordt opgestuurd)

Kreativiteitscentrum ?de Brink’ blijft op huidige locatie in Huize de Brink

NIJKERK – Enige tijd geleden was er sprake van dat Kreativiteitscentrum ?de Brink’ een andere locatie moest zoeken voor het cursusaanbod. Huize de Brink zou worden verkocht. Gelukkig keerde het tij en kon de vereniging in ieder geval nog tot einde 2016 hiervan gebruikmaken.

“Gelukkig is ons centrum nog steeds hoofdbewoner van het gebouw en is er een overeenkomst met de gemeente. De cursussen worden dan ook met veel enthousiasme voortgezet. Kreativiteitscentrum ?de Brink’ heeft last van de beeldvorming die in Nijkerk heerst naar aanleiding van de verhuizing van de muziekschool die ook in het pand was gevestigd. Het gerucht ging dat ook KC ’de Brink’ niet meer zou bestaan. Het tegendeel is waar, want wij zijn een zelfstandige en bloeiende vereniging,” aldus het bestuur. Het aanbod aan cursussen en workshops is zeer gevarieerd. Voor elk wat wils, van kinderen die beginnen met ?snuffelen’ aan creativiteit tot gevorderden die regelmatig hun werk exposeren in de galerie van Huize de Brink en elders. Er zijn workshops van een dagdeel en langere cursussen van twaalf weken. Maar ook de zelfstandig werkende kunstenaar kan terecht bij de Open Ateliers van KC ?de Brink’ Daarnaast is het een vereniging die in de samenleving van Nijkerk haar aandeel heeft. Er is een regelmatige samenwerking met de bibliotheek, zorg- en welzijnsinstellingen en scholen. Door deze samenwerking wordt kunst en cultuur voor velen toegankelijk.

Ook dit voorjaar start KC ’de Brink’ met nieuwe cursussen en workshops. Zo is er nog plaats voor kinderen bij beeldhouwen, boetseren, druktechnieken en tekenen. Voor jongeren en volwassenen is dit het geval bij schilderen en tekenen in verschillende technieken, foto- en videografie, theater en beeldhouwen. Op veler verzoek wordt er in het voorjaar nog een extra cursus kleding maken gegeven. Voor meer informatie en aanmelding: zie www.debrink.org of kijk in het bekende gele cursusboekje. Dit kan worden aangevraagd via e-mail info@debrink.org

Mooie route van Polhus tot Oud Nijkerk

Woensdag 15 januari wordt in Galerie Polhus de ?mooie route’ van Nijkerk gepresenteerd. Deze route door bekende straten van de historische Zuiderzeestad loopt van het station tot de mooiste toren van Nederland. Onderweg valt er heel veel te zien en te beleven aan historie en kunst. Onder meer Oud Nijkerk, Het Atelier van BeeldSchoon, Galerie Polhus, een aantal karakteristieke panden in de Langestraat zoals De Oude Wheem, een herenhuis met Jugendstil elementen, tabakshuizen en Atelier Sjapka. In een latere editie van deze krant verschijnt meer informatie over deze interessante route.

advertentie
advertentie