Winters werk Galerie Polhus

6 januari 2014 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Galeriehoudster Janny van Steeg begint met veel enthousiasme aan een nieuw expositiejaar. Met als thema 'Winter' wordt op zondag 12 januari het startsein gegeven voor deze eerste tentoonstelling van 2014.

Janny van Steeg kan tevreden terugkijken op een jaar met prachtige exposities, die door haar met veel zorg en artistiek inzicht zijn samengesteld. Kunstuitingen van uiteenlopende disciplines van vakbekwame beeldend kunstenaars sierden de ruime galerie. Haar vernissages zijn steeds feestjes voor oog, oor en inwendige mens, want steeds zorgen zij en haar gezinsleden voor een aangename sfeer.

De exposanten zijn: Roderick Brenninkmeijer met schilderijen, Suus Kooijman met wasschilderijen, Luuk Huiskes met kleurenfoto's, Stijn Rietman met schilderijen, Thea Figee met glasunica, prenten en schilderijen, Harm Visser met schilderijen en objecten van gelamineerd plexiglas en Andrijana Martinovic met vogelsculpturen. Zij allen verbeelden ieder op hun eigen wijze de winter.

Harm Visser, inwoner van Nijkerk, zegt: ,,De polder is voor mij een eindeloze bron van inspiratie. Ik kom elke keer terug in mijn atelier met mijn hart vol indrukken. Ik wil zichtbaar maken wat mij ontroert.''

De schilderachtige benadering in haar geblazen glas van Thea Figee (Utrecht) heeft alles te maken met het feit dat zij behalve glaskunstenares ook schilderes en graficus is. Thematiek voor al haar kunstuitingen is bewondering, liefde en zorg voor de natuur.

Suus Kooijman (Amersfoort) legde in haar wasschilderijen van klein formaat verstilde landschappen vast. Ook zij is geïnspireerd door de polders van Eemland en Arkemheen. In de kleurenfoto's van Luuk Huiskes (De Bilt) vormt het landschap het decor van een welhaast metafysische leegte, een bijna tastbare afwezigheid. Zowel vervreemding als 'de gewoonheid der dingen' zijn terugkerende thema's in het werk van Stijn Rietman (Marssum). Roderick Brenninkmeijer verrast de toeschouwer met zijn verbondenheid met de natuur. Hij legt plekjes vast om bij stil te staan tijdens een wandeling.

De beelden en vogelsculpturen van Andrijana Martinovic (Gasselte) tonen zowel kwetsbaarheid als kracht. Deze zijn toegankelijk en introvert tegelijk. Dit geldt ook voor haar portretten. Door de grote variëteit aan kunstuitingen valt er opnieuw veel te genieten in Galerie Polhus.

Op 12 januari om 14.00 uur wordt het startsein gegeven voor deze eerste tentoonstelling van 2014. De opening wordt ingeleid door professor dr. Brenninkmeijer. Eerste Nijkerkse Galerie Polhus is gelegen aan Spoorstraat 1 in de tuin van het Rijksmonument Huize Hoogstraten (1903). De expositie loopt tot en met 22 februari en is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur en op afspraak via telefoon 033-2456986 of 06-11455168. Op www.galeriepolhus.nl meer info.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie