30 december 2013 om 00:00 Nieuws

Nieuwe korte cursussen Collage

Interessante korte cursussen en workshops Collage

HOEVELAKEN – Collage Kunstcentrum heeft zich in vijftien jaar een vaste plaats verworven in de ontwikkeling van creativiteit van vele honderden cursisten. Niet alleen uit Hoevelaken, maar ook uit de regio. Er is een vrij constante vaste kern van rond de vierhonderd deelnemers die zich inschreven voor de diverse disciplines van de kunst. Onlangs werden de nieuwe brochures (met inschrijfformulier) huis aan huis bezorgd met daarin bekende, maar ook nieuwe korte cursussen en workshops.

Nieuw zijn bijvoorbeeld: Graffiti, portret boetseren naar levend model, één dag beeldhouwen in speksteen, boetseren in was en later – eventueel - in brons gieten, schilderen met epoxy, glas in lood, abstract portret schilderen en Afrikaanse potten met klei. Voor de reguliere cursussen zijn nog enkele plaatsen vrij.

Een van de oprichters is beeldend kunstenaar Rolina van Vliet. Zij licht toe: ,,Een sterk punt van Collage dat men plezierig vindt, is de tijdsduur van de cursussen. Deze zijn nooit langer dan 10 keer. Hoewel de meeste cursisten al vele jaren blijven, is het toch ook leuk om eens een andere vorm van kunstuiting te ervaren. Daar zijn nu die korte cursussen van 3-5 lessen en de eendaagse workshops zo geschikt voor. Hier wordt dan ook veel gebruik van gemaakt om kennis te maken met onze activiteiten. Vaak kan men tijdens een workshop niet diep genoeg ingaan op de techniek en daarom zijn die korte cursussen ideaal.” Na het volgen van een workshop stappen velen over tot het volgen van een langere cursus. Andersom volgen deelnemers aan een langere cursus regelmatig een workshop in een andere discipline ernaast om eens iets anders te proberen.

Het kunstcentrum heeft een vaste, gemotiveerde kern van docenten die al jaren zijn verbonden aan Collage. ,,Het bestuur is blij met de komst van nieuwe docenten die met nieuwe stijlen en nieuwe ideeën komen. Zij maken het aanbod breder.”

Rolina van Vliet gaat een nieuwe cursus van vier keer leiden in abstract-experimenteel schilderen voor gevorderden.; een hele uitdaging. ,,Zo’n idee komt bij mij op en het is ook voor mij leuk om iets nieuws aan te bieden. Wij zijn na vijftien jaar bepaald niet ingeslapen, maar proberen steeds de mensen te prikkelen.” Het cursusseizoen begint steeds in september, met een wat uitgebreider programma vanaf januari. Het cursusjaar wordt in april traditioneel afgesloten met een overzichtstentoonstelling bij Doggenaar Meubelen. Rolina besluit: ,,Van het bedrijf krijgen wij alle medewerking en mogen er de nodige spijkers inslaan en soms een meubel verplaatsen om het kunstwerk goed tot zijn recht te laten komen. Het is een plezierige formule.”

Voor deelname: Raadpleeg www.collage-hoevelaken.nl Voor informatie over workshops 033-4650257, voor cursussen 033-2534738.

advertentie
advertentie