Nieuwjaarsreceptie Vrouwen van Nu

30 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Vrouwen van Nu, voorheen bekend als de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen, is in Hoevelaken een bloeiende vereniging met ruim 250 leden. Om de onderlinge contacten te onderhouden is er op 9 januari de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst. ,,Deze is ook toegankelijk voor niet-leden om eens de sfeer te proeven en te horen wat de vereniging aan activiteiten te bieden heeft", aldus voorzitter Greet Wortel.

door Anneke Martini

,,Meer dan honderd vrouwen van nu bezoeken deze nieuwjaarsreceptie. Velen zullen zich herkennen op de fotopresentatie die wij houden van de evenementen die het afgelopen jaar plaatsvonden. Dat initiatief valt steeds opnieuw in goede aarde en geeft veel leuke reacties. Wat betreft het jaarprogramma, dat aantrekkelijk en veelzijdig is, heeft De Stad Nijkerk de primeur", licht de voorzitster toe.

Op 15 januari treedt een Shantykoor op. Op 19 februari komt Olga Dol; zij maakt Venetiaanse maskers, vertelt over de betekenis ervan en ook over Venetië zelf. Zij geeft workshops en brengt voorbeelden van maskers mee. 19 maart houdt de heer Budding een lezing met dia's over het oude en nieuwe Urk. Op 16 april komt mevrouw Zimmer-Koopsen uit Ermelo. Zij is voormalig ambtenaar van de burgerlijke stand en haar lezing heet 'Ernst en humor in de trouwzaal'. Zij brengt door haar zelf gemaakte liedjes en gedichtjes ten gehore en begeleidt zich zelf daarbij op gitaar en/of bandje. Op 21 mei geeft mevrouw Wagenvoorde (Delden) een lezing over de Zijderoute.

Na de vakanties, op 17 september, vertellen de heer en mevrouw van Wenum uit Stroe over hun biologische geitenboerderij 'De grote Stroet' en brengen door hen zelf gemaakte op ambachtelijke wijze bereide producten mee. Op 15 oktober geeft mevrouw Haverlach (Hoevelaken) met allerlei leuke en handige tips aan hoe beginnende vergeetachtigheid in de hand kan worden gehouden. Of leren ermee om te gaan. 19 november is de heer de Rooij uit Zwijndrecht te gast, hij weet zijn toehoorders te boeien met de geschiedenis van de Nederlandse zeesleepvaart en de spectaculaire bergingen van gezonken schepen. Op deze 'Open Avond' zijn ook belangstellenden die geen lid zijn welkom. Mevrouw Rijswijk en de heer Dijkstra gaan, op 17 december in het kader van Verteltheater Deventer, de prachtige kerstverhalen van Charles Dickens voordragen en passen hun kleding geheel in stijl aan.

,,Op deze avonden/bijeenkomsten zijn introducees welkom. Het is interessant eens kennis te maken met deze onderwerpen en de mogelijkheden te ontdekken die Vrouwen van Nu aanbiedt. Wij hopen overigens dit jaar vrouwen te vinden die bereid zijn een bestuursfunctie op zich te nemen. Ook voor een bloeiende vereniging is het lastig nieuwe bestuursleden te vinden", besluit Greet Wortel haar betoog.

De receptie op 9 januari, waar niet alleen goede wensen worden uitgewisseld maar tevens het nieuwe programma voor 2014 wordt besproken, vindt plaats in het Rehoboth gebouw bij de Grote Kerk in Hoevelaken, aanvang 14.00 uur. www.vrouwenvannuhoevelaken.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie