24 december 2013 om 00:00 Nieuws

Bijgaand het wedstrijdverslag van afgelopen zaterdag. Verder wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om jullie allemaal een hele fijne Kerst, een gezellige jaarwisseling en alle goeds voor 2014 toe te wensen.

Met vriendelijke groeten,

Nico Fiegen

M: 06-53720017

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW. Prijswijzigingen of niet meer leverbaar voorbehouden.

Bij orders onder ? 500,00 wordt ? 12,50 order en administratiekosten in rekening gebracht.

Op al onze aanbiedingen en leveringen zijn altijd onze standaard leverings- en betalingsvoorwaarden

van toepassing welke zijn gedeponeerd bij de K.v.K. te Amersfoort onder nummer 69910.

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

KCR veel te sterk voor Sparta

KCR uit Ridderkerk speelde zich afgelopen zaterdagavond in Sporthal Watergoor naar een (gedeelde) koppositie in de eerste klasse C. Voor Sparta niet direct een schande om van die ploeg te verliezen. Toch liepen de Nijkerkse spelers en speelsters na het duel wat teleurgesteld rond. “KCR was gewoon beter, we kwamen er in fases niet aan te pas maar zonder in trainerstaal te willen vervallen? we hebben onszelf tekort gedaan. Ik ga zeker geen namen noemen maar sommigen van ons hadden kennelijk moeite met het nakomen van afspraken. Ja, dan kun je natuurlijk nooit een serieuze vuist vormen. Nogmaals, onze tegenstander speelde vandaag erg goed dus het was sowieso een zware opgave” stelde trainer Daniël de Bruijne na afloop.

In de aanloop naar het belangrijke duel tegen de Zuid- Hollanders moest de coach toch al een behoorlijke puzzel oplossen. Zonder vaste waarden de Vente en van Dam en met een licht aangeslagen Vermeer (lichte blessure aan de vingers) moest hij zelfs een beroep doen op de jeugdige Jelle Tijmensen (die bij zijn officiële debuut overigens een prima partij speelde). Het lijkt erop dat de club er voor heeft gekozen toch vooral ook in te zetten op het tweede team en dat zo op sterkte te brengen voor promotie naar de eerste klasse maar of dat, zo vroeg in het seizoen, een verstandige keuze is zal de tijd leren. De Bruijne voelde zich tevens genoodzaakt nogal wat omzettingen in het team door te voeren. Een ervaren kracht als Sander Motshagen speelde in een compleet anders samengesteld vak wat het spel van de ras- Spartaan niet bepaald ten goede kwam. Motshagen kreeg nogal wat kritiek vanaf de tribune maar die lijkt wat misplaatst. Juist hij heeft eerder dit seizoen zijn ploeg al meerdere malen bij de hand genomen en naar een overwinning gesleept. Het zou de criticasters sieren Motshagen iets meer krediet te geven (in de wedstrijd tegen KCR was ook toch ook weer verantwoordelijk voor bijna een kwart van de productie).

Zaterdag had het allemaal niets met krediet te maken. KCR heerste vanaf de eerste minuut, op het moment dat Sparta kon aanklampen mistte het scherpte en fortuin en de ploeg had ook de scheidsrechter van dienst niet bepaald mee. De nederlaag was zeker niet aan de leidsman te wijten maar zijn warrige en ?nogal gekleurde’ wijze van fluiten droeg ook niet bepaald bij aan een leuke wedstrijd. Via een 7-11 ruststand eindigde het treffen in een riante 17-22 overwinning voor de Ridderkerkers die daarmee als koploper het nieuwe jaar in gaan.

Sparta heropent op 11 januari weer tegen Fortis (Watergoor, 19:45 uur), met 2 punten meer net even iets hoger terug te vinden op de ranglijst. Weer een belangrijk treffen voor de Nijkerkse ploeg die zo langzamerhand weet dat handhaving in de eerste klasse al een prima prestatie zou zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie