Dertig jaar Kerstviering ouderen

23 december 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Dertig jaar geleden heeft Betty Obdeijn het initiatief genomen om een kertsbijeenkomst te organiseren voor de ouderen van de Eshofgemeente en de Paulusgeloofsgemeenschap in Hoevelaken. Wat begon als een bescheiden gebeurtenis met een groepje 65-plussers is intussen uitgegroeid tot een groot evenement waar zo'n 140 ouderen aan deelnemen.

Samen worden er kerstliederen gezongen, meestal met steun van een gelegenheidskoor. Ook wordt er samen gebeden en geluisterd naar het Kerstverhaal en de overwegingen van één van de dominees of pastors. En als afsluiting volgt de gezamenlijke maaltijd in de Eshofkerk.

De organisatie van dit jaarlijkse evenement is een heel karwei, men spreekt zelfs van een megaklus. Betty van Obdeijn heeft dit dertig jaar met vrijwilligers voor elkaar gekregen, reden om haar bij de laatste Kerstviering op vrijdagmiddag 20 december 2013 in de bloemetjes te zetten. ,,We hopen dat Betty aan deze door haar in gang gezette, waardevolle traditie nog lang leiding kan en wil geven, zodat deze sterk verankerd wordt in onze beide geloofsgemeenschappen'' was de afsluiting van het dankwoord. De elk jaar weer blijde gezichten na deze bijeenkomst weerspiegelden de dankbaarheid van de deelnemers.

Fotobijschrift: Betty Obdeijn (midden) wordt voor dertig jaar organiseren van de Kerstviering in de bloemetjes gezet door José Ursem (rechts) van de Paulus Geloofsgemeenschap en Gosse van Dijk van De Eshof.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie