23 december 2013 om 00:00 Nieuws

Hierbij het wedstrijdverslag van NVC H1 van dit weekend.

NVC wint thuis met 4-0 van SDS

Afgelopen zaterdag speelde NVC H1 tegen het laag geklasseerde SDS uit Voorthuizen. Dit was de laatste wedstrijd met trainer Rene Oussoren op de bank, hij stopt per 1 januari.

NVC wilde daarom ook voor de volle winst gaan.

De eerste set ging aardig gelijk op en werd ook spannend op het eind. NVC had de scheidsrechter niet mee en met een paar cruciale punten werd de set binnengesleept met 27-25.

SDS baalde van dit verlies en begon de tweede set meer fouten te maken en daardoor liep NVC meer en meer uit, zelfs een driemeter aanval die Albert Jan Drost onder het net door sloeg, haalde NVC niet uit de wedstrijd. NVC won de tweede set met 25-18.

De derde set was er meer beleving en bij SDS moest Anton Mulderij zich laten wisselen. Daarmee was de aanvalskracht van SDS voor de helft afgenomen. NVC bouwde de voorsprong rap uit en zelfs de “Verhoefjes” konden daar geen verandering in brengen, de set wed gewonnen met 25-12. De vierde set gaf het zelfde beeld weer als de derde set, ook deze set werd ruim gewonnen met 25-15.

Dit betekende de eerste 4-0 winst van dit seizoen, door deze overwinning heeft NVC een gaatje geslagen met de achtervolgers. Donderdag 9 januari staat de volgende wedstrijd op het programma.

Foto ’s van deze wedstrijd, gemaakt door Arjen Gerritsma/Graphic Sound, vindt u op: