23 december 2013 om 00:00 Nieuws

Ik heb nog wat veranderd in de column. Graag deze gebruiken.

Harry Hamstra

Verstuurd vanaf mijn iPad

Begin doorgestuurd bericht:

Van: Harry Hamstra <HHAMSTRA@putten.nl>

Datum: 22 december 2013 12:31:59 CET

Aan: Stad Nijkerk Redactie <stad.nijkerk.redactie@bdu.nl>

Kopie: Harry Hamstra <h.hamstra.1@kpnmail.nl>

Onderwerp: Column SN d.d. 24 december 2013

'ZEURSLAGERIJ NIEKARK'

'Een beetje een Kerstverhaal'

In de eerste plaats moeten we een dag voor Kerst 2013 en op de drempel van 2014 Niekarker Gerard van den Tweel welgemeend feliciteren met het winnen van De Gouden Parel. De meest invloedrijke ondernemer van het Randmerengebied in 2013. Schreef ik enkele weken geleden al niet een column over 'onze Gerard' waarin ik met name zijn maatschappelijke betrokkenheid voor Niekark noemde en roemde? De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik toen nog nooit had gehoord van De Gouden Parel, maar als ik de beweegredenen lees waarom meer dan de helft van de stemmers voor Van den Tweel koos, dan komt dat overeen met de inhoud van mijn column. Maatschappelijke betrokkenheid en financiële ondersteuning van lokale doelen (ik heb het alleen nog maar over Niekark) is deze succesvolle ondernemer niet vreemd. Bepaald geen Ebenezer Scrooge, die Gerard. Gelukkig is hij niet de enige ondernemer in Niekark die wat maatschappelijke betrokkenheid betreft actief is en het hart op de juiste plaats heeft. Er zijn er veel meer! En dat is zeker in deze economisch moeilijke tijden toch een opbeurende constatering.

Wat te denken van de Boni jeugdsponsoractie die werd gehouden in de 39 vestigingen van dit in Niekark gevestigde bedrijf en die onlangs werd afgesloten. Meer dan 200 verenigingen (!) spekten hiermee hun jeugdkas met mooie bedragen. We vinden het allemaal heel gewoon dat bedrijven en middenstand geld en goederen doneren, sponsoren, financieel ondersteunen, noem maar op. Maar zo gewoon is dat niet. Zeker niet in deze tijd. Het is wel heel mooi dat ondernemers bereid zijn hun succes te delen met de lokale gemeenschap waar zij deel van uitmaken. Een gemeenschap waar ze belangrijk zijn voor een stuk werkgelegenheid, welvaart, welzijn en uitstraling van Niekark, maar waar ze zelf ook in participeren als gewone Niekarkers. Laten we dat niet vergeten. Zo vergeet ik nooit de slogan die vroeger op reclameborden langs voetbalvelden nog wel eens te lezen was: 'Koopt elders niet wat Niekark u biedt'. Doe dat vooral!!!

We mogen ons in Niekark gelukkig prijzen met vele ondernemers die door hun maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke en materiële inzet en passie De Gouden Parel meer dan verdienen.

Geldt dat ook voor de politiek?

De verkiezing van de politicus van 2013 staat voor de deur. Zat er dit jaar een Gouden Parel tussen de lokale politici? Een Zilveren dan misschien? Nee? Brons ook niet? Zelfs dat niet?

Dat voorspelt niet veel goeds. Zelfs een Blikken Parel raakte ik nauwelijks kwijt als ik zou moeten kiezen. Welke politicus of politica heeft zich dit jaar onderscheiden? Ik zou het niet weten. Kunt u mij trouwens even een paar namen noemen van onze vroede vaderen? Nee?!

Grijze muizenplaag in de raadszaal, conformisten, ja-knikkers, pluche-verliefden die wauwelen tot kunst hebben verheven, grauwe middelmaat. Blikken 'parels'. Jammer voor Niekark. De roering is uit de politiek verdwenen, men zit elkaar niet meer in de haren, politieke discussies zijn zeldzaam, partijpolitieke principes vervagen of zijn welhaast vergeten, eenheidsworsten in stoelen achter de raadstafel, 'Zeurslagerij Niekark'.

Om toch een voorschot te nemen op de verkiezing zou ik Henk van den Boom naar voren schuiven voor De Blikken Parel. Zijn aankondiging om te stoppen als lokaal politicus moeten we, bij gebrek aan beter, dan maar beschouwen als hét politieke hoogtepunt van 2013.

Misschien is deze column nog aanleiding dit jaar de verkiezing van de politicus van het jaar zelfs te schrappen. Dat zou nog veel beter zijn. En gebeurt dat niet, dan zou ik de aanstaande 'Politicus van het jaar 2013' willen adviseren een stal op te zoeken, dat moet deze dagen toch niet zo moeilijk zijn, en zijn prijs als een Blikken Parel voor de os en de ezel (bij gebrek aan zwijnen, die liggen tijdelijk wat copieuze kerstbuffetten op te leuken) te werpen.........

Zo wordt het toch nog een beetje een authentiek Niekarks Kerstverhaal.

Cactus

Verstuurd vanaf mijn iPad

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie