Zaalvoetbaltoernooi jubilerend AHB is traditie

23 december 2013 om 00:00 Nieuws

Het zaalvoetbaltoernooi begon als een aardige activiteit in de winterstop, maar is inmiddels niet meer weg te denken van de Nijkerkse voetbalagenda. Bestuurslid én speler van het eerste team van AHB, Martin van Beek ziet het als een jaarlijks hoogtepunt. ,,De komende editie is alweer de achttiende en het blijft leuk. Dat het niet alleen leuk is voor de spelers, zie je ook aan de vele toeschouwers die elk jaar komen. En net als vorige jaren doet NFM weer live verslag op de radio."

NIJKERK - Veertig jaar bestaat de zaalvoetbalvereniging Achterhoeker Boys in het komende jaar. Dat gaat natuurlijk uitgebreid gevierd worden, maar eerst wordt het huidige jaar uitgeluid. En dat gebeurt traditioneel met het zaalvoetbaltoernooi, dit jaar op vrijdag 27 december.

Die ruime belangstelling heeft ook te maken met de keuze voor het deelnemersveld, naast AHB bestaand uit louter veldvoetbalverenigingen. ,,We benaderen sowieso de Nijkerkse clubs Sparta Nijkerk, Veensche Boys en NSC. Daarnaast zoeken we in de regio verenigingen die mee willen doen om zo een mooi deelnemersveld te krijgen. De meeste verenigingen vinden het leuk om in deze periode eens in de zaal te spelen."

De gezelligheid staat hoog in het vaandel , maar het organiseren van het toernooi is een serieuze aangelegenheid. ,,Het samenstellen van een deelnemersveld lukt meestal wel. Het probleem is echter dat er soms verenigingen afzeggen op een laat moment. Dan wordt het snel schakelen en een vervanger zoeken. Jammer genoeg besloot NSC dit jaar af te zien van deelname, omdat zij door vakanties en blessures geen goed team op de been konden krijgen. De Valleivogels, die al eerder deelnamen, komen nu als vervanger."

Naast het organiserende AHB, De Valleivogels en titelverdediger Hoogland, gaan Veensche Boys, SDC Putten, SO Soest, Nieuwland en Sparta Nijkerk strijden voor de winst.

Op vrijdag 27 december begint het toernooi om 18.15 uur in sporthal Watergoor en wordt om 22.30 uur de finale gespeeld. Martin van Beek hoopt dat zijn AHB weer eens mee kan strijden om de hoogste plaatsen. ,,Ik speel nu ongeveer zeven jaar mee, maar heb nog nooit in de finale gestaan. Vorig jaar waren we er dicht bij, maar gooide NSC in de slotminuut de glazen in. De meeste voetbalverenigingen kunnen een heel goed zaalvoetbalteam op de been brengen, dus de kans op de titel acht ik niet heel groot."

,,Net als de vereniging, bestaat ons team uit een vaste kern die al jaren samenspeelt. Komend jaar bestaan we veertig jaar en dat gaat zeker gevierd worden. De enige nog actieve speler van de oprichters, Bert van Ramshorst, zal dan afscheid nemen. Hij speelt na veertig jaar nog steeds, maar was binnen alle geledingen actief. Voor hem en al die andere Achterhoeker Boys zou het wel leuk zijn als we kunnen verrassen."

advertentie
advertentie