Top 192 vrijdag vanuit 't Regthuys

20 december 2013 om 00:00 Nieuws

Daar, bij de winkeldeur van Verhoog, kwam de jeugd samen om nieuwsgierig te zien wie er die week op één stond en wat de alarmschijf en 'de klapper van de week' zouden zijn. En wie genoeg zak- of spaargeld had kon zijn of haar favoriete single aanschaffen om die vervolgens thuis helemaal grijs te draaien op een simpel platenspelertje of een voor die tijd professionele stereo-set.

Radio Veronica

Wie dit alles heeft meegemaakt en herkent, voelt de romantiek van de jaren '60 en '70. De jeugd droeg steeds langer haar, reed op Kreidlers, Puchs, Yamaha's en Zundapps, speelde dagelijks straatvoetbal onder de, toen al, mooiste Toren van Nederland en luisterde massaal naar radio Veronica. DJ's die vanaf het schip de Nordemey op de Noordzee ons de gehele dag overspoelden met hits en tips. Iedereen had zijn eigen transistorradio. Rob Out, Nijkerker Lex Harding, Adje Bouman, Will Luikinga, Tineke de Nooij, wie kent de namen van de 'platenpiraten' van het eerste uur niet?

Vierentwintig uur per dag

De Veronica-jingles werden ook bekend: '192 goed idee, luister mee naar Veronica......' en 'Herinnert u zich deze nog?' Wie het zich herinnert zal uitkijken naar de TOP 192 van alle tijden die dit jaar op eerste, tweede en derde Kerstdag wordt uitgezonden op 192TV. Want na zijn eigen 'gouwe ouwe' platenlabel BRMusic startte Bert van Breda op 31 augustus 2011 met zijn inmiddels veel bekeken en hoog gewaardeerde eigen muziekzender 192TV. Vierentwintig uur per dag de grootste hits uit de jaren '60, '70 en '80, maar ook zo af en toe muziek van recentere datum. Alles geïnspireerd door en gebaseerd op piratenzender radio Veronica.

Extra hoge kijkcijfers

Met het uitzenden van de TOP 192 van 2013 zal 192TV drie dagen lang extra hoge kijkcijfers scoren. Vorig jaar keken dagelijks meer dan 600.000 mensen naar deze unieke hitlijst. Dit jaar wordt de Top 192 van alle tijden voor de vierde keer uitgezonden op 192TV. De top 192 bestaat ui de 192 meest populaire hits, uiteraard samengesteld door de kijkers van 192TV zelf.

Live vanuit 't Regthuys

De laatste 40 hits van de TOP 192 van 2013 worden op vrijdag 27 december live uitgezonden vanuit 't Regthuys in Nijkerk. De uitzendingen beginnen om 12.00 uur 's middags en worden om 20.00 uur herhaald. Niemand minder dan Ad Bouman zal samen met oud Veronica DJ's Tineke de Nooij en Wil Luikinga de laatste 40 hits live vanuit 'de gezelligste huiskamer van Nijkerk' presenteren.

Vele beroemde artiesten

Een aanrader van jewelste dus om op woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 december af te stemmen op 192TV. Vele beroemde artiesten zullen vertellen over het totstandkomen van hun hits. Wie kent ze niet? Boudewijn de Groot, George Kooymans, Rob de Nijs, Bonnie St. Claire, Yvonne Keeley, Christie, Dave Berry, Steve Rowland, Roy Wood (The Move) en Herb Alpert. Zij zijn te zien tijdens deze 'drie' Kerstdagen.

Nummer 1

De grote vraag luidt ook nu weer: wie staat er dit jaar op nummer één? Avond van Boudewijn de Groot? Hotel California van The Eagles? MeatLoaf wellicht? Led Zeppelin, Deep Purple, The Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival, Elvis of toch Corrie en haar Rekels, Vader Abraham of Jan Boezeroen? Het blijft hét geheim dat op vrijdag 27 december in 't Regthuys bij de grote apotheose van de TOP 192 van 2013 de ether in gesmeten zal worden.

> Ook in Nijkerk is 192TV vrij te ontvangen voor alle digitale kijkers de laatste week van dit jaar. UPC kanaal 610, Lijbrandt kanaal 232 en KPN kanaal 414, terwijl 192TV de drie uitzenddagen van de Top 192 Van alle tijden ook te volgen is op kanaal 15 van UPC, het evenementenkanaal.

advertentie
advertentie