17 december 2013 om 00:00 Nieuws

Bij deze

groeten,

--

Rob Schoon

Schoon Schrijven

tel: 06 - 2268 7173

e-mail: schoonschrijven@gmail.com

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

NSC laat twee punten liggen in Nunspeet

NIJKERK – “Het 1-1 gelijke spel tegen mijn ex-ploeg Nunspeet geeft een dubbel gevoel,” keek Jan Rudolf Beukers terug. “Aan de ene kant blijf je bovenin meedoen, maar we hadden hier ook gewoon kunnen winnen, dan ga je met een nog beter gevoel de winterstop in.”

In de eerste helft hadden de NSC-ers het lastig in Nunspeet. “Eigenlijk speelden ze een heel simpel spelletje met lange ballen naar voren en gokken op de tweede bal. Daar hadden we moeite mee, zonder dat we direct in problemen kwamen. Aan de andere kant konden we zelf ook weinig potten breken voorin.” Het resultaat was een eerste helft met weinig hoogtepunten.

In de rust maande trainer Wim Kroes zijn ploeg tot het spelen van hun eigen spel. “We gingen teveel mee in het vechtvoetbal van Nunspeet en dat is niet onze allersterkste kant. Zeker toen Nunspeet ook nog vrij verrassend op 1-0 kwam door Eyup Terlemez. Dan weet je dat het een lastig duel wordt.”

Toch wist NSC zich te herpakken in de tweede helft met beter veldspel en gesteund door een snelle gelijkmaker. “Een combinatie tussen Marc van der Vegte en mij belandde bij Christian van de Kamp, die al binnen vijf minuten de 1-1 aantekende. Daarmee was het duel weer open en konden we op zoek naar de winst.”

Nunspeet werd nu bestreden met combinatiespel wat de Nijkerkers een veldoverwicht opleverde. Er waren aanzienlijk minder hoge ballen. De ?Engelse’ spelstijl is niet de favoriet van Beukers, wat hij in de rust nog even besprak met zijn tegenstander “In de rust vroeg ik mijn ex-teammaat Patrick Pluim of hij al last had van zijn nek met al die ballen die over hem heen zeilden. Na de rust hadden wij het initiatief en dat had toch de winst op moeten leveren.”

De kansen had NSC zeker, maar helaas wisten de voorwaartsen het net niet te vinden. Van de Kamp schoot alleen voor doelman Gerben Jan Ruizendaal naast. En ook Dani Rivas mikte op de verkeerde kant van de paal. “Al met al was het gelijke spel wellicht terecht, maar er had echt meer voor ons ingezeten,” baalde Beukers toch.

Door het gelijke spel blijft NSC wel in de top van de eerste klasse meedoen, maar toch is Beukers niet helemaal tevreden. “We hebben de laatste weken gewoon veel te veel punten verspeeld. We stonden als koploper een aantal punten voor en nu gaan we de winterstop in met vier punten achterstand. Dat is zonde en ook gewoon onnodig.”

Na de winterstop verwacht Beukers dat NSC zeker weer van zich gaat laten horen. “We hebben een goede ploeg en zijn één van de kampioenskandidaten. Kampieon word je tegen de kleintjes wordt altijd gezegd, maar wij hebben gewoon teveel punten laten liggen tegen de bovenste ploegen. Als we dat weten te verbeteren, gaan we de tweede seizoenshelft volop meedoen om de titel. Nu even bijtanken en daarna vol aan de bak.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie