Korfballers verliezen in Haarlem

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In de kleedkamer van Sparta Nijkerk waren ze het er afgelopen zaterdag snel over eens: er was vandaag meer te halen geweest maar de ploeg had het aan zichzelf te wijten dat die met lege handen terug ging naar de Veluwe (16-13)

,,Ik heb vóór aanvang van de competitie al gezegd dat we in een sterke poule zitten waar er voor iedere punt gestreden moet worden. De meeste ploeg zijn in de breedte net even sterker dan wij en dat geldt zeker voor Rapid. Als wij het wat slimmer spelen kunnen we echter ook van dit soort tegenstanders winnen maar dat zat er afgelopen zaterdag toch even niet in", aldus trainer de Bruijne. De stand op de ranglijst deed op voorhand vermoeden dat het krachtsverschil tussen Rapid en Sparta niet al te groot zou moeten zijn en dat klopte ook wel. De Nijkerkers hielden vooral de topspelers van scoren af maar lieten daardoor kennelijk elders wat steken vallen. De Bruijne gaf zelf overigens ruiterlijk toe geen goede hand van wisselen gehad te hebben: ,,Ik heb Sander Motshagen gewisseld voor Niels Buijtenhuis. Sander speelde geen gelukkige wedstrijd en ik hoopte op het scorend vermogen van Niels. Dat kwam er simpelweg niet uit, dat is jammer. Ook de andere wissels hadden niet het gewenste effect, ik kan me zelf dus ook een verwijt maken. Ik weet alleen niet of we uberhaupt moeten spreken van verwijten. Het is geen schande om van dit soort tegenstanders te verliezen. Komende zaterdag wacht de nummer 3, KCR. Met de thuiswedstrijd tegen koploper Vitesse in gedachten durf ik er best in te geloven dat we kunnen stunten tegen KCR. Ik wil met een goed gevoel aan de kerstkalkoen zitten, alles uit de kast dus komende zaterdag."

Het scoreverloop van het duel van afgelopen weekend geeft inderdaad aan dat Sparta lang in het spoor kon blijven van haar tegenstander. Tot 9 minuten vóór tijd was het verschil nog altijd maar één puntje (13-14). In de slotfase moest de ploeg echter nog twee tegentreffers accepteren en daarmee bleven de punten in Haarlem.

De laatste wedstrijd vóór de feestdagen is een op papier interessante partij. Beide ploegen staan slechs 3 puntent van elkaar verwijderd (in het voordeel van . De Bruijne hoopt, nu alle buitencompetities zijn afgelopen, op een kolkende Sporthal Watergoor, zaterdagavond om kwart voor acht. En dat zou inderdaad een mooi slot zijn van een jaar waarin Sparta over succes niet te klagen heeft gehad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie